Evenimentul Zilei > Social > Doi frați abandonați în orfelinat la Călărași au ajuns medic și avocat! Și-au găsit familia și au vrut să-și privească părinții în ochi. Atenție! Informații cu un puternic impact emoțional!
Doi frați abandonați în orfelinat la Călărași au ajuns medic și avocat! Și-au găsit familia și au vrut să-și privească părinții în ochi. Atenție! Informații cu un puternic impact emoțional!

Doi frați abandonați în orfelinat la Călărași au ajuns medic și avocat! Și-au găsit familia și au vrut să-și privească părinții în ochi. Atenție! Informații cu un puternic impact emoțional!

Povestea a doi fraţi abandonaţi la vârstele de 8, respectiv, 6 ani, în judeţul Călăraşi este una dintre cele mai tulburătoare. Alex şi fratele său mai mic au fost abandonaţi de o familie săracă, din judeţul Călăraşi, familie din care nu ar fi avut nicio şansă să iasă oameni cu școală.

Cu 18 ani în urmă, norocul le-a surâs celor doi micuţi, care au fost adoptaţi de o familie din Italia, prin intermediul Asociaţiei Catharsis Braşov, scrie gazetaromaneasca.com.

„M-am dus la Călăraşi, l-am găsit pe tată cu a cincea nevastă, fericit, se uita la cer, a stat în genunchi pentru că nu-şi văzuse copilul de 18 ani, de când avea 8 ani şi a fost dat în adopţie. Am zis să o vedem pe mamă, dar pe mamă nu am găsit-o”, a declarat unul dintre băieți.

Alex a absolvit medicina, iar fratele său este student la drept. Dacă fratele mai mic spune că nu este interesat de origini, Alex a avut curiozitatea să-şi cunoască familia naturală.

În aceste zile, Alex, a fost la Călăraşi, unde i-au cunoscut pe tatăl tânărului medic şi pe câţiva dintre fraţii acestuia.

„Îmi amintesc de când eram mic că eram în orfelinat şi era foarte urât. Am avut norocul să fim adoptaţi de o familie şi viaţa ni s-a schimbat. Eu aveam 8 ani şi îmi amintesc mai bine decât fratele meu, care e cu doi ani mai mic şi poate de aceea el a zis că nu este interesat în acest moment să vină în România”, a povestit Alex.

„Tot ce pot să vă spun este că acele voci care spuneau că sunt luaţi copiii şi duşi pentru donare de organe nu aveau dreptate. Era o şansă unică şi Azota nu lua copii de pe stradă ca să-i vândă şi cea mai bună dovadă este că eu sunt aici şi, după 18 ani, m-am întors, a mai spus Alex.

 

În România, copiii romi sau cu dizabilităţi nu sunt doriţi de familii adoptatoare, și nici cei trecuți de vârsta de 4 ani. De cele mai multe ori, adopţia internaţională s-a dovedit un adevărat succes în aceste cazuri, fapt pe care Alex vrea să îl transmită încă o dată autorităţilor din ţara noastră.