Evenimentul Zilei > EVZ Special > Doi băieți care râd cu o cană de bere au dispărut a treia oară
Doi băieți care râd cu o cană de bere au dispărut a treia oară

Doi băieți care râd cu o cană de bere au dispărut a treia oară

O pictură valoroasă din secolul al XVII-lea realizată de maestrul olandez Frans Hals, despre care se crede că valorează peste 17 milioane de dolari, a fost furată ... pentru a treia oară!

Infractorii au pătruns în Muzeul Hofje van Mevrouw van Aerden la aproximativ 3.30 dimineața miercurea trecută plecând cu „Doi băieți care râd cu o cană de bere”, datat 1626.

Poliția este surprinsă, dar nu șocată – este a treia oară când lucrarea este furată în ultimele trei decenii!

În 1988, pictura lui Hals a fost furată alături de „Pădurea înflorită” (de asemenea, secolul al XVII-lea) al lui Jacob van Ruisdael.

Istoria s-a repetat apoi, cu aceeași pereche de tablori în 2011. A fost nevoie de trei ani pentru a recupera picturile furate prima dată și de șase luni a doua oară.

Poliția olandeză spune într-un comunicat că „a fost lansată o anchetă amplă asupra jafului. Diverși experți lucrează împreună la această investigație: anchetatorii criminaliști, anchetatorii tactici, experți în furturi de artă de la departamentul național de investigații și polițiști”.

Securitatea ar fi crescut la Muzeul Hofje van Mevrouw van Aerden în urma furtului anterior. Vizitatorii care doresc să vadă cele mai scumpe lucrări ale instituției sunt însoțiți de un membru al personalului.

Însă, o alarmă a sunat în noaptea furtului, dar securitatea nu a ajuns la timp.

Hoții intră ca-n brânză în muzeele olandeze

Reducerea bugetelor la micile muzee face ca hoții să vadă astfel de jafuri ca pe o plimbare.

Arthur Brand, un expert în recuperarea operelor de artă furate, spune că „dacă hoții vor să aibă lucrurile tale pot intra oricând!”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE