În fapt, se pare că Negulescu ar fi trimis către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, într-adevăr, un document de 50 de pagini. Diferența este că nu putem vorbi de un denunț, ci doar de un „memoriu”, în care sunt detaliate cauzele unora dintre cele mai controversate evenimente din justiția din România.

 

Numele șefei DNA pare să fi fost lăsat în afara documentului, conform informațiilor deținute de Incisiv de Prahova. În schimb, Negulescu povestește relația strânsă pe care acesta ar fi avut-o cu SRI. În opinia fostului procuror, acțiunile luate de el au fost făcute în baza comenzilor primite de la oameni din conducerea Serviciului, având în vedere protocolul de colaborare dintre cele două instituții, adaugă sursa citată.

În plus, Negulescu susține că i s-ar fi sugerat puternic faptul că acțiunile pe care acesta le va lua vor fi doar în interesul „siguranței naționale”. Aici, fostul procuror numește oameni din conducerea SRI care au intervenit într-un anumit caz, explicând, totodată, cererile (legale sau ilegale) ale acestora din urmă. Sunt menționate și faptele ilegale pe care „Portocală” ar fi fost pus să le comită, conform surselor publicației prahovene.

Pe „lista” lui Negulescu apar numele unor actuali șefi de la Centru SRI sau ale unor foști șefi din filiala prahoveană. Este posibil să fie vorba și despre foști șefi din conducerea SRI, conform sursei citate.