Evenimentul Zilei > Actualitate > ,,Doctorul Moarte”, la un meci de rugby în Australia. Organizatorii, fără cuvinte
,,Doctorul Moarte”,  la un meci de rugby în Australia. Organizatorii, fără cuvinte

,,Doctorul Moarte”, la un meci de rugby în Australia. Organizatorii, fără cuvinte

Un ucigaș în serie a fost descoperit în tribunele unui meci de rugby, în Australia, după reluarea campionatului, întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus. De fapt este vorba doar de o fotografie a acestuia care a fost plasată pe unul din locurile goale de pe stadion.

Insipirându-se campionatul de fotbal din Germania, Federaţia australiană  de rugby (NRL) a vrut să marcheze reluarea competiţiei, care se desfăşoară cu porţile închise și a cerut fanilor să plătească pentru a-și printa chipurile pe cartoanele care să fie plasate pe stadioanele goale. Pentru aceasta a solicitat o taxă de 22 de dolari australieni, în jur de 13,5 euro.

O parte dintre suporteri, puși pe farse, au trimis fotografii inedite, precum cea a criminalului în serie Harold Shipman (foto). Supranumit „Dr. Death” – Doctorul Moarte, acesta a fost un medic englez care a omorât, în 2000, un număr de 15 pacienți care au apelat la serviciile sale. Acesta s-a sinucis în detenţie, în urmă cu peste 15 ani, însă portretul său a putut fi văzut la unul dintre meciuri, dintre Penrith Panthers şi Newcastle Knights.

Macabra apariție a stârnit un adevărat scandal, iar NRL a anunțat că pe viitor va institui niște reguli de control, menite să împiedice genul acesta de farse.

„Vom revizui procesul de control. Acest weekend a fost o probă şi probele sunt menite să rezolve problemele”, a transmia Liga într-un comunicat.

Sezonul competițional National Rugby League (NRL a fost suspendat pe 24 martie, după 2 etape și a fost reluat în baza unui protocol sanitar foarte strict care prevede ca meciurile să se desfășoare cu porțile închise.

Harold Frederick Shipman (14 ianuarie 1946 – 13 ianuarie 2004) a fost un medic englez despre care se crede că este cel mai prolific criminal în serie din istoria modernă. La 31 ianuarie 2000, un juriu l-a găsit vinovat de uciderea a cincisprezece pacienți aflați sub îngrijirea sa, însă numărul total de victime se estimează că ar fi fost de aproximativ 250. Shipman a fost condamnat la închisoare pe viață cu recomandarea să nu fie eliberat niciodată.

El s-a sinucis pe 13 ianuarie 2004, cu o zi înainte de a împlini 58 de ani, spânzurându-se în celula din închisoarea Wakefield.