Doctoriţă româncă, suspendată pentru rasism

Doctoriţă româncă, suspendată  pentru rasism

O româncă, medic practicant în Marea Britanie, a fost suspendată, după ce i-a numit "urangutani" pe colegii săi asiatici, anunţă Daily Mail.

Silvia Baciu, de 43 de ani, a făcut aceste comentarii după ce ar fi fost insultată şi ameninţată că este "europeană albă".

NHS Trust, instituţia pentru care aceasta lucra, a acuzat-o, însă, de rasism, iar Colegiul Medicilor din Marea Britanie a criticat comportamentul medicului român, pe care l-a calificat drept "rasism inacceptabil" .

Doctorul Silvia Baciu a lucrat ca anestezist la spitalul Basildon, din Essex, în perioada iunie 2004-noiembrie 2005.

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce a fost demisă, doctoriţa s-a adresat conducerii instiuţiei pentru care lucra, pentru a se justifica şi a discuta acuzaţiile de rasism care i se aduc. În apărarea sa, dr. Baciu a pregătit un document de 12 pagini.

"Nu este vina mea că în mintea superiorilor de origine asiatică nu este nicio diferenţă între o femeie albă, educată şi un măgar. Nu este vina mea că m-am născut în Europa şi nu în sud-estul Asiei, ca alţi colegi. Nu este vina mea că sunt albă". "Bărbaţii asiatici cu minte din acest departament nu se pot plasa mai presus de lege", se precizează în documentul citat de Daily Mail.

"Grupul de urangutani din acest departament este gata de acţiune şi vă asigur de eficienţa lui", a mai declarat medicul român.

Doctorul Baciu, care locuieşte în Northampton, şi-a exprimat în scris îngrijorarea cu privire la ştiinţa europeană, pe care o consideră în pericol de "dispariţie" din cauza numărului tot mai mare de medici asiatici care îşi exercită profesia în Europa.

În acelaşi document, Silvia Baciu a afirmat că a fost ameninţată şi hărţuită, în repetate rânduri, şi că situaţia în care se află este "de nesuportat".