DOCTOR EVZ: Ce tratament există pentru vitiligo?

DOCTOR EVZ: Ce tratament există pentru vitiligo?

Vă răspunde Dr. COSTIN CĂRUNTU - medic specialist dermatolog, Ambulatoriul Institutului Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice "N. Paulescu", Bucureşti.

Denisa, 27 ani: Am vitiligo de 15 ani şi mă lupt cu mine în fiecare zi de primăvară şi vară, deoarece mi-e ruşine cu mine şi boala mea. Petele sunt în zona erogenă, pe degetele de la mâini şi încheieturi. Am încercat tratament cu vitix, dar nimic. V-aş ruga să mă ajutaţi cu nişte sfaturi utile, un medicament sigur sau creme!

Vitiligo este o afecţiune dermatologică frecventă care nu este contagioasă, iar problemele pe care le generează sunt, în principal, de ordin estetic.

Atunci când expunerea la soare este mai intensă leziunile se evidenţiază prin creşterea contrastului cu tegumentul sănătos. Există mai multe posibilităţi de tratament care, urmate pe o perioadă mai lungă de timp, pot ameliora aspectul pielii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Între acestea se numără tratamentul antioxidant, tratamentul topic cu dermatocorticoizi, precum şi fototerapia.

Medicul dermatolog poate alege varianta optimă de tratament pentru dumneavoastră, în funcţie de forma clinică a bolii şi extinderea ei. 

Trimiteţi întrebările la doctorevz@evz.ro Telefon: 0741 830 707