Ionuţ: Ce alimente ar trebui să consume şi sa evite  persoanele cu spondilită anchilozantă?

Vă recomand să nu mâncaţi alimente înalt procesate industrial: mezeluri, brânzeturi topite, pateuri, salamuri, mâncăruri gata preparate, gen supe instant. Evitaţi şi produsele de patiserie, cofetărie şi snacks-urile, deoarece ele generează radicali liberi care vă accentueză puseurile şi durerile.

Reduceţi sarea, cafeaua şi carnea (să nu fie afumată). Puteţi să mâncaţi carne albă de peşte. Din când în când puteţi mânca ou, dar nu prăjit.

V-ar trebui şi suplimente cu omega 3, legume, fructe, care au capacitate antioxidantă mare şi pot calma inflamaţiile. Nu mâncaţi leguminoase prea multe, iar fructele şi legumele crude să fie de sezon.

Trimiteţi întrebările la [email protected] Telefon: 0741 830 707. Vă rugăm să menţionaţi în mesajele dumneavoastră vârsta şi dacă suferiţi de vreo afecţiune.