Doctor din Craiova prins cu mită de la pacient. I-a spus că nu-l operează fără 2.000 de lei

Doctor din Craiova prins cu mită de la pacient. I-a spus că nu-l operează fără 2.000 de lei

Chirurgul Dan Anuşca e conferenţiar la UMD Craiova. Pacientul n-a avut decât 800 de lei, iar doctorul i-a mai cerut 1.200 de lei. Şi s-a fript, procurorii făcându-i flagrant cu bacnotele marcate.

Chirurgul ortoped Dan Nelu Anuşca a fost reţinut astăzi de procurorii DNA, după ce i-ar fi cerut unei paciente 2.000 de lei pentru o intervenţie chirurgicală. În urma unui denunţ, ofiţerii anticorupţie au găsit asupra medicului mai multe bacnote inscripţionate.

Anuşca este conferenţiar doctor şi predă la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova. În luna iunie, un alt coleg de catedră a căzut în plasa ofiţerilor anticorupţie. Prodecanul Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova, prof. dr. Florin Gorunescu, a fost arestat preventiv sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată.

Profesorul ar fi pretins şi ar fi primit, atât în sesiunea din iarna 2012, cât şi în sesiunea din vara anului 2012, sume de bani de la studenţi, pentru a-i promova la disciplina la care urmau să susţină examen. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, medicul Dan Nelu Andruşca a fost denunţat luni de două persoane, că a cerut 2.000 de lei, din care a primit 800 de lei. Marţi, el a fost prins în flagrant de ofiţerii Anticorupţie, chiar în incinta spitalului, în timp ce primea restul de 1.200 de lei de la o rudă a pacientei.

Ne puteți urmări și pe Google News