Evenimentul Zilei > Actualitate > DNA s-ar putea muta lângă sediul PSD, într-un fost sediu conspirativ DIE
DNA s-ar putea muta lângă sediul PSD, într-un fost sediu conspirativ DIE

DNA s-ar putea muta lângă sediul PSD, într-un fost sediu conspirativ DIE

Hotelul Triumf va fi transformat în sediu de instituții publice, unii dintre potențialii chiriași fiind Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Ministerul Justiției.

"Reprezentanți ai DNA și ai Ministerului Justiției au început deja să analizeze la fața locului modul în care sunt dispuse spațiile ce fel de lucrări de renovare și reamenjare ar trebui realizate și calculează totodată bugetul necesar în acest scop”, spun surse pentru profit.ro.

Hotelul Triumf se află la o aruncătură de băţ de sediile centrale PSD şi UNPR din Kiseleff şi lângă Arcul de Triumf, unde are şi ALDE sediul central.

Hotelul Triumf, clasificat la două stele și cu o suprafață de aproape 6.000 de metri pătrați, este amplasat pe un teren de 15.000 de metri pătrați pe Bulevardul Kiseleff din Capitală, zonă ultracentrală a Bucureștiului, și dispune de 98 de camere și apartamente pe 4 etaje, un restaurant cu o capacitate de 120 de locuri și o grădină de vară cu 60 de locuri.

Hotelul Triumf a găzduit sediul central al Direcţiei Generale de Informaţii Externe (devenit ulterior Departamentul de Informaţii Externe) din cadrul Securităţii comuniste. Mai precis, clădirea din Kiseleff a fost unul dintre primele sedii oficiale ale spionajului extern românesc desovietizat. Deconspirat de numeroase trădări, în iulie 1958, DIE a abandonat Hotelul Triumf dar acesta a fost folosit în continuare de spionajul extern pentru cazarea unor persoane de interes pe care le înregistrau şi le filmau prin metode specifice.