Potrivit Luju.ro, este vorba despre un dosar instrumentat de procurorii de la DNA Brașov, structura condusă de Cornel David Deca.

O inculpata a fost trimisă în judecată pentru marturie mincinoasă și favorizarea faptuitorului. 

Lumea Justiției scrie că Elena Catrinel Florescu a fost acuzată pentru declarațiile date în dosarul în care vizat era fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc.

În rechizitoriul emis în martie 2018, deci în perioada în care DNA era condusă de Laura Kovesi, procurorii anticorupție au acuzat-o pe Elena Catrinel Florescu de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului pe motiv că aceasta și-a schimbat în instanță declarațiile date în faza de urmărire penală, astfel că nu a mai susținut versiunea care convenea parchetului.

Sentinta in dosar a fost pronuntata luni seara, 25 februarie 2019, de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Instanta suprema a dispus luni seara, 25 februarie 2019, achitarea Elenei Catrinel Florescu, dupa ce a schimbat incadrarea juridica din marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, in marturie mincinoasa. Achitarea a fost pronuntata in temeiul art. 16 alin. 1 lit. c) din Codul de procedura penala – “nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea”.