Lumea Justiției scrie că Doru Manole a fost reținut pentru 24 de ore după ce, potrivit DNA, ar fi fost prins în flagrant luând mită suma de 200 de lei. Acesta a fost pus sub control judiciar de catre CA Constanța.

Doru Manole a fost trimis în judecata in decembrie 2015 pentru sase acuzatii de luare de mita, la pachet cu alti trei inculpati: Catalin Aurica, Nicolaie Mercur si Romeo Valentin Stefan.

Cei trei, acuzați de mărturie mincinoasă, au fost achitați de Curtea de Apel Constanța, in 22 iunie 2017, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărând luni, 17 septembrie 2018, mentinerea sentintei de la fond si implicit achitarea acestora. 

Solutiile de achitare au fost dispuse in temeiul art. 16 alin. 1 lit. a) din Codul de procedura penala – "fapta nu exista", menționează Luju.ro.

„Interesant este însă altceva: cele două instanțe l-au condamnat pe Doru Manole pentru două dintre cele șase fapte de luare de mită de care îl acuza DNA, dar l-au achitat printre altele pentru fapta pe care parchetul susținea că avocatul a comis-o în momentul în care a fost prins în flagrant (cea de pe 7 octombrie 2015), mai notează sursa citată.