Editura Evenimentul si Capital

DNA CONTESTĂ Ordonanța 7, dar NU INTRĂ ÎN GREVĂ

Autor: | | 0 Comentarii | 241 Vizualizari

DNA – instituție în pericol de a fi blocată de OUG 7/2019. Combaterea corupției la nivel înalt riscă să fie paralizată, scrie pe pagina principală a site-lui DNA. Procurorii DNA din București dar și din serviciile teritoriale din țară, întruniți, astăzi, în adunări generale pentru a decide un punct de vedere în privința Ordonanței 7/2019 de modificare a legilor justiției, au stabilit că nu vor protesta prin susperndarea activității. Nu s-a întrunit numărul necesar de voturi. S-au adoptat insă alte puncte de vedere, asemănătoare altor unități de parchete din Ministerul Public.

Într-u comunicat de presă, DNA informează asupra deciziilor luate în ședințele de astăzi. Deși nu au fost decise măsuri radicale, pe site-ul instituției apare "DNA-instituție în pericol de a fi blocată de OUG 7/2019. Combaterea corupției la nivel înalt riscă să fie paralizată". Ca urmare a ședinței procurorilor DNA, întruniți în Adunare generală la data de 26 februarie 2019, în temeiul Hotărârii nr. 95/20.02.2019 a Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie este abilitat să transmită concluziile rezultate în urma votului, respectiv măsurile adoptate:

1. Susținerea Hotărârii nr 95/20.02.2019 a Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, în sensul că modificările aduse prin OUG nr. 7/2019 conțin prevederi neconstituționale și care vor conduce la blocarea activității Ministerului Public, inclusiv D.N.A

2. Susținerea demersului PICCJ de a cere Avocatului Poporului sesizarea CCR cu privire la neconstituționalitatea OUG nr. 7/2019

3. Solicitarea ca titularii îndreptățiți să declanșeze un conflict juridic de natură constituțională între Guvern ca legiuitor delegat și Autoritatea judecătorească, întrucât modificările aduse prin OUG nr. 7/2019 pun în imposibilitate Ministerul Public să își exercite atribuțiile constituționale.

4. Transmiterea unei scrisori deschise către ministrul Justiției pentru a explica modul în care urmează să fie derulată și finalizată procedura de ocupare a funcțiilor de procuror șef secție la D.N.A în intervalul de 22 de zile, rămas până la expirarea delegărilor,având în vedere că, urmare a OUG 7/2019 delegarea în aceste funcții nu mai este posibilă

5. Sesizarea reprezentanților GRECO –Grupul Statelor împotriva Corupției și a Comitetului MONEYVAL (Comitet de experți pentru evaluarea măsurilor de combaterea spălării banilor), ambele organisme din cadrul Consiliului Europei, cu privire la modul în care OUG nr. 7/2019 va afecta eficiența organelor de urmărire penală din perspectiva infracțiunilor de combaterii corupției si a spălăriibanilor.

6. Transmiterea pe pagina de internet a instituției a unui mesaj public privind riscul blocării activității instituțieica urmare a OUG nr. 7/2019 și a paralizării combaterii corupției la nivel înalt.

În cursul ședinței, au fost supuse votului Adunării generale și alte propuneri ale participanților, care nu au întrunit însă numărul de voturi (majoritate simplă din numărul celor prezenţi) necesare adoptării.”

Gabi Tamas, ARESTAT in Israel! Fostul stelist a condus BEAT! Incredibil! Ce se intampla ACUM

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI