Jandarmii constănţeni au fost sesizaţi, în jurul orei 1,00, prin 112, că pe plaja din dreptul comunei Tuzla are loc un concert la care participă zeci de persoane, fără să fie respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Ajunşi la faţa locului, oamenii legii au constatat că sesizarea se confirmă, mai multe persoane participând la un spectacol de muzică mixată de un D.J.fără a păstra distanțarea fizică și fără să poarte măști de protecție.

Organizatorul acestui eveniment a fost amendat cu 2000 lei, iar participanţii aflaţi la faţa locului au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 8000 lei.

Jandarmeria Constanța recomandă tuturor persoanelor că pot cere sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmerie, „atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea unor astfel de fapte”.

De altfel, pe litoral, controalele forțelor de ordine s-au întețit în ultima perioadă. După ce, în weekendul trecut, zeci de turiști din Mamaia s-au încins într-o horă, dansând fără a ține cont de distanțarea fizică și fără să poarte mască, pentru prevenirea unor astfel de situații, conducerea IPJ Constanța a decis suplimentarea echipajelor de poliție în stațiune.

Autoritățile de pe litoral fac apel către populație să respecte normele de distanțare socială, să poarte masca de protecție și să mențină o igienă corespunzătoare a mâinilor.

Ultima situație centralizată la nivel local arată că de la debutul pandemiei cu noul coronavirus, în județul Constanța au fost confirmate 411 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 21 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 344 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

În acest moment, sunt 109 persoane internate, dintre care 95 din județul Constanța și 14 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 40 de persoane, care ocupă 2% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 2.298 de persoane în izolare la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, polițiștii, jandarmii și polițiștii  locali au aplicat peste 20 de amenzi în cuantum de 11.700 de lei, dintre care patru pentru nerespectarea măsurii de carantinare/izolare la domiciliu, în valoare de 4.000 de lei.

În cursul zilei de vineri, peste 600 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.897 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, informează Prefectura Constanța.

 

(Foto-Arhiva EVZ)