Evenimentul Zilei > Social > Directorul Pfizer a decis! Anunț major pentru părinții care au copii între 5 și 11 ani
Directorul Pfizer a decis! Anunț major pentru părinții care au copii între 5 și 11 ani

Directorul Pfizer a decis! Anunț major pentru părinții care au copii între 5 și 11 ani

Vaccinul anti-COVID-19 Pfizer este în prezent autorizat pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 12 ani și peste. Directorul Pfizer anunță că vaccinurile vor fi disponibile până în septembrie și la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.
Copiii mai mici ar putea deveni eligibili pentru vaccinul COVID-19 în această toamnă, potrivit directorului executiv al Pfizer, care a menționat că intenționează să solicite aprobarea de urgență pentru utilizarea vaccinului său la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani până în septembrie sau octombrie.
Dr. Alejandra Gurtman, vicepreședinte al departamentului de cercetare și dezvoltare clinică a vaccinurilor la Pfizer, a apărut alături de reprezentanți ai altor mari producători de medicamente pentru a vorbi despre datele și termenele din spatele studiilor clinice pediatrice joi, în timpul unui simpozion virtual al Universității Johns Hopkins și al Universității din Washington.

Vaccinul COVID-19 de la Pfizer este în prezent autorizat pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 12 ani și peste

„Cu aceste date, ne-am simțit foarte confortabil să coborâm în funcție de vârstă”, a declarat Gurtman, vorbind despre studiile care implică participanți cu vârste cuprinse între 6 luni și 11 ani.
Testele au implicat o așa-numită strategie de de-escaladare a dozei pentru a determina în siguranță doza adecvată pentru fiecare grupă de vârstă.
Compania a anunțat anterior că a selectat doze mai mici de vaccin pentru copiii cu vârsta mai mică de 11 ani decât volumul administrat beneficiarilor de injecție cu vârsta de 12 ani și mai mult.
Pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, vaccinul va fi administrat la un nivel de doză de 10 micrograme (ug), în timp ce cei mai mici de 5 până la 6 luni vor primi un nivel de doză de 3 ug.
Gurtman a precizat că Pfizer a inițiat studii în fază avansată pentru toate cele trei grupe de vârstă, studiile având loc în SUA, Polonia, Spania și Finlanda. Ea a menționat planurile de a vaccina 4.500 de participanți cu două doze la un interval de 21 de zile.
„Plănuim depunerea autorizației de utilizare de urgență pentru grupul de vârstă mai mare, adică 5-11 ani, în luna septembrie, octombrie a acestui an, iar grupul mai tânăr va urma la scurt timp după aceea, a declarat expertul

Ghamloush a spus că Moderna efectuează un studiu pentru a vedea dacă o doză mai mică ar putea fi eficientă la copiii mai mici.

Între timp, Dr. Sabine Schynder Ghamloush, director de dezvoltare clinică la Moderna, a declarat că societatea se află în prima parte a KidCOVE, studiul pediatric al Moderna care implică aproximativ 7.000 de copii cu vârste cuprinse între 6 luni și 11 ani.
Moderna a depus la începutul acestei luni o cerere de aprobare de urgență pentru vaccinul său COVID-19 în rândul adolescenților. În prezent, vaccinul în două doze este autorizat pentru utilizare în SUA pentru cei cu vârsta de 18 ani și peste, relatează Foxnews.