Evenimentul Zilei > Actualitate > Director repus în funcţie şi despăgubit
Director repus în funcţie şi despăgubit

Director repus în funcţie şi despăgubit

Fostul şef al Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Sălaj, Cornel Grad, va trebui repus în funcţia deţinută până în 2001 şi, în plus, să fie despăgubit cu 100.000 de lei.

Cornel Grad a deţinut funcţia de director al Direcţiei pentru Cultură în perioada 1997-2001, după care a fost destituit abuziv. El a intentat proces, iar după şase ani Curtea de Apel Cluj a dat o sentinţă conform căreia Ministerul Culturii trebuie să-l repună pe funcţia deţinută până în 2001 şi să-i plătească în total aproximativ 100.000 de lei, atât cu titlu de daune morale, cât şi ca despăgubire pentru salariul pe care lar fi primit în cei peste şase ani în care ar fi fost angajatul instituţiei.

Ministerul Culturii a mai fost somat şi în 2005 să plătească daune morale şi despăgubiri salariale în valoare de 40.000 de lei, dar a refuzat, iar între timp valoarea despăgubirilor a crescut. Decizia Curţii de Apel Cluj poate fi atacată şi de această dată, însă Cornel Grad atrage atenţia că orice întârziere nu face decât să crească şi mai mult valoarea despăgubirilor.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: