Evenimentul Zilei > Justitie > DIRECTOR din portul Constanța, judecat pentru ȘANTAJAREA A SUTE de SALARIAȚI
DIRECTOR din portul Constanța, judecat pentru ȘANTAJAREA A SUTE de SALARIAȚI

DIRECTOR din portul Constanța, judecat pentru ȘANTAJAREA A SUTE de SALARIAȚI

Procurorii DNA Constanța l-au trimis, ieri, în judecată, pe fostul director al companiei Socep pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, în formă continuată. Daniel Linteș, va fi judecat, potrivit DNA Constanța, în stare de libertate, de magistrații Tribunalului Constanța.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Daniel Linteș, la data faptei director general al companiei Socep, cel mai mare terminal de containere din portul Constanța Nord, pentru săvârșirea infracțiunii de şantaj în formă continuată, aasupra a  200 de angajați.În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt.

“În perioada iulie 2012 – octombrie 2012, în contextul pronunţării unei hotărâri judecătoreşti prin care o societate comercială a fost obligată la plata către salariaţi a unor sporuri salariale, directorul general Linteş Daniel, în mod repetat a constrâns mai mulți angajați să renunţe la drepturile câştigate, în valoare totală estimată de cel puţin 1.411.200 lei, prin semnarea unor declaraţii autentice în acest sens.

În acest sens, dar și în scopul păstrării în patrimoniul societății a sumei respective,  inculpatul Linteş Daniel s-a folosit de prerogativele funcţiei sale privitoare la disponibilizarea salariaţilor şi i-a ameninţat pe aceştia că le va fi desfăcut contractul de muncă, dacă nu semnează declaraţiile respective”. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.

 

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: