Evenimentul Zilei > Actualitate > Diplomele de limbă spaniolă devin mai accesibile elevilor români. Care școli le vor putea elibera
Diplomele de limbă spaniolă devin mai accesibile elevilor români. Care școli le vor putea elibera

Diplomele de limbă spaniolă devin mai accesibile elevilor români. Care școli le vor putea elibera

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Regatului Spaniei în România, E.S. Ramiro Fernández Bachiller şi Directorul Institutului Cervantes din Bucureşti, Rosa Moro de Andrés, au semnat un act adițional prin care obținerea diplomelor de limbă spaniolă de către elevii români este mai ușoară.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, Ambasadorul  Extraordinar şi Plenipotenţiar al Regatului Spaniei în România, E.S. Ramiro Fernández Bachiller şi Directorul Institutului Cervantes din Bucureşti, Rosa Moro de Andrés, au semnat un act adițional prin care obținerea diplomelor de limbă spaniolă (DELE – nivelurile A1,A2 și B1 școlar) de către elevii români este mai ușoară.

Acordul are în vedere totodată ca şcolile şi liceele româneşti să poată realiza probele de examen DELE A1 şcolar şi DELE A2/B1 şcolar, în vederea obţinerii diplomelor aferente, în cazul în care acestea sunt disponibile într-una din sesiuni.

Practic, diplomele obţinute de candidaţii promovaţi la examenele DELE şcolar vor avea aceeaşi valabilitate şi recunoaştere pe care le au examenele DELE generale corespunzătoare acestor niveluri.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Educației reamintește că în anul 2009, împreună cu Institutul Cervantes s-au reglementat, în baza unui acord de colaborare, procedurile de organizare şi susţinere a examenelor pentru obţinerea Diplomelor de spaniolă ca limbă străină (DELE) în şcolile şi liceele din România (clasele VI – XII, conform nivelurilor stabilite în Cadrul comun european de referinţă pentru limbi străine: A1 – clasele a VI-a şi a VII-a, A2 – clasele a VIII-a şi a IX-a, B1 şi B2 – clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a).

În baza Acordului cu privire la înfiinţarea secţiilor bilingve româno-spaniole în liceele din România şi la organizarea examenului de Bacalaureat în aceste licee, semnat în anul 2007 de Ministerul Educaţiei şi Cercetării din România şi Ministerul Educaţiei şi Ştiinţei din Regatul Spaniei, unităţile de învăţământ liceal care au secţii bilingve şi organizează susţinerea examenului de bacalaureat sunt următoarele: Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova, Colegiul Naţional „Jean Monnet” din Ploieşti, Colegiul Naţional „Iosif Vulcan” din Oradea, Colegiul Naţional „Unirea” din Braşov, Liceul Teoretic „Jean Louis Calderon” din Timişoara, Liceul Bilingv „Miguel de Cervantes din Bucureşti” şi Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu”, ambele din Bucureşti, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Iaşi, Grup Şcolar „Doamna Chiajna” din Ilfov şi Liceul Teoretic „Eugen Pora” din Cluj-Napoca.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: