Evenimentul Zilei > International > Din Iowa, Trump denunță „nebunia” stângii: Praf îi facem pe socialiști!
Din Iowa, Trump denunță „nebunia” stângii: Praf îi facem pe socialiști!

Din Iowa, Trump denunță „nebunia” stângii: Praf îi facem pe socialiști!

Donald Trump a promis victorie totală, la Iowa, unde adversarii săi democrați se înfruntă pentru a-și stabili candidatul la prezidențiale

„În noiembrie, îi vom zdrobi pe acești democrați socialiști”, a promis Donald Trump, într-un discurs rostit la Des Moines, capitala statului Iowa, un stat agricol care joacă un rol crucial în alegerile primare democrate.

În fața unei mulțimi electrizate, Trump a denunțat „nebunia stângii radicale” și i-a ironizat pe potențialii săi adversari.

„Vom câștiga acest mare stat care este Iowa”, a lansat Trump. „Dacă nu vom câștiga, va fi un coșmar pentru exploatările voastre agricole”, a continuat el, în timp ce mulțimea scanda „USA!, USA!, USA!”

Purtând de-acum celebrele șepci roșii, susținătorii președintelui american au înfruntat frigul și au stat cu orele la coadă, înaintea începerii mitingului.

„Îl ador”, a declarat, citată de AFP, Linda Moon, în vârstă de 72 de ani. „Sunt sătulă de democrații care-și petrec timpul vrând să-l distrugă. Nu este el perfect (…), dar face lucruri foarte bune pentru această țară”.

„Face multe lucruri pentru americani, în primul rând a readus multe locuri de muncă”, a adăugat și Darren Johnson (38 de ani).

Unii participanți la mitingul lui Trump au parcurs sute de kilometri pentru a se întâlni cu cel pe care-l vor vota la 3 noiembrie.

Subliniind puterea economiei americane, Donald Trump a insistat că a realizat „mai mult decât orice președinte” în acest moment pentru America.

În privința procesului de destituire ce are loc în Congres, Trump a apreciat că acest demers este unul ridicol și nefondat. „Vor doar să vă anuleze voturile”, a spus el, în aplauzele mulțimii.

 

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE