Evenimentul Zilei > Social > Din ce în ce mai mulți copii se îmbolnăvesc. Ce greșeală fac profesorii în sălile de clasă?
Din ce în ce mai mulți copii se îmbolnăvesc. Ce greșeală fac profesorii în sălile de clasă?

Din ce în ce mai mulți copii se îmbolnăvesc. Ce greșeală fac profesorii în sălile de clasă?

Din ce în ce mai mulți elevi se îmbolnăvesc sau se plâng de dureri de cap după ce termină orele. Lipsa aerisirii în sălile de clasă este una dintre cauzele principale ale infecțiilor cu diverși microbi în rândul copiilor. Puțini profesori sau părinți se gândesc la această cauză.

Dr. Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov trage un semnal de alarmă pentru părinții care își trimit copiii la școală. Aceasta a declarat lipsa aerului curat în sălile de clasă poate duce la multe probleme de sănătate. Miliarde de germeni rămân în aerul stătut din sală.

Doctorul spune profesorii refuză deschidă geamul

Doama doctor Alexiu spune că „probabil aerul curat este dușmanul universal” pentru profesorii care refuză deschidă geamul. Aceștia consideră elevul nu mai este la fel de atent la cursuri și factorii din exterior nu îi lasă pe aceștia se concentreze.

“Înțeleg că în unele școli nu se deschid geamurile, probabil se consideră că aerul curat este dușmanul universal.Avem o veste bună. Aerul, așa poluat cum e prin metropole, e mult mai bun dacă întră pe geam, decât dacă stă necirculat, îmbunătățit cu miros de transpirație, adidași, creioane roase, cretă și burete (umed) de tablă. Dacă deschideți geamurile, aveți șansa să trimiteți afară niște miliarde de germeni de toate felurile care, în aer și sub impactul razelor ultraviolete, devin istorie. Nu înțeleg îndârjirea cu care unii învățători și profesori refuză să deschidă geamurile și nu scot copiii afară în curte, să respire. Ați uitat cum, mici fiind, făceam înviorarea dimineața, cu geamurile deschise?

Ora de biologie se poate face afară sub copăcei, să se observe iarba și cerul, să se asculte cosașîi și pițigoii. Dacă te uiți în zare și spre soare, la frunze se văd nervurile. Dacă te apleci la flori, vezi gâzele și atingi cu nasul polenul.E greu să stăpânești copiii afară? Da, trebuie disciplină, dar mai ales multă iubire. Când reveniți din pauză, treceți pe la chiuvetă și folosiți apa și săpunul, pentru că astfel alungați alte miliarde de microbi care pot face rău copiilor.

Sunt lucruri simple, care au salvat omenirea în istorie de la pieire.Există cântecele despre spălatul pe mâini, dar dacă nu vă vine niciunul în minte, îi puteți învăța să spună Tatăl Nostru. În acest fel atingeți două corzi sensibile: una a sufletului și una a mâinilor curate. Școala trebuie să fie un loc sigur în care copiii noștri să găsească modele, jocuri, bucurie, prieteni, colegi, comunicare, dar și să deprindă lucruri elementare care îi vor face oameni mai târziu “., a declarat Dr. Sandra Alexiu

Lipsa aerisirii duce la mai multe infectări de COVID-19

Un profesor susține sistemele de filtrarea aerului cu HEPA pot să scadă cu 65% transmiterea COVID-19 în spațiile închise. Răzvan Cherecheș sfătuiește fiecare profesor aerisească clasa înainte ca ora înceapă și după.

Da, știu că nu avem toalete la toate școlile din România, dar ar trebui să începem măcar să discutăm despre aerul din sălile de clasă, birouri, restaurante. Să încercăm să găsim soluțîi măcar într-o parte din spațiile închise. “, recomandă profesorul Cherecheș.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: