Dictatorul iranian Ahmadinejad acuză alegerile "nedemocratice" din SUA

Dictatorul iranian Ahmadinejad acuză alegerile "nedemocratice" din SUA

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a acuzat alegerile prezidenţiale americane că au devenit "un câmp de luptă pentru capitalişti", într-un discurs susţinut la Forumul Democratic de la Bali, relatează AFP, preluată de Agerpres.

"Uitaţi-vă la situaţia din Europa şi din SUA. Alegerile, care sunt o manifestare a voinţei populare, au devenit cu câmp de luptă pentru capitaliştii şi o scuză pentru a cheltui o avere", a declarat el, făcând o referire indirectă la realegerea preşedintelui american Barack Obama.

Preşedintele iranian a susţinut un scurt discurs în cadru Forumului Democratic de la Bali, care are loc până vineri pe insula indoneziană. Colocviul, care vizează promovarea democraţiei în regiune, reuneşte 11 şefi de stat şi de guvern.

Simpozionul, care nu este decât la a cincea ediţie, nu are ca scop adoptarea de măsuri concrete şi se rezumă doar la dezbateri. În afara lui Ahmadinejad, printre participanţi se mai numără preşedinţii afgan Hamid Karzai şi sud-coreean Lee Myung-Bak, precum şi premierul turc Recep Tayyip Erdogan şi şefa guvernului australian Julia Gillard.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu această listă de demnitari, reuniunea diplomatică reprezintă pentru preşedintele iranian oportunitatea de a căuta sprijin internaţional în poziţia sa dură faţă de Occident pe subiectul controversatului program nuclear.

Indonezia, cea mai mare ţară musulmană din lume în funcţie de populaţie, este un aliat fidel al Teheranului.

Iranul susţine că programul său nuclear are scopuri paşnice, în timp ce occidentalii şi Israelul suspectează regimul islamic că pune în secret bazele unui arsenal atomic.