Evenimentul Zilei > Sport > Dică îi pune în gardă pe tricolori: „Va fi o partidă foarte grea cu Macedonia de Nord”
Dică îi pune în gardă pe tricolori: „Va fi o partidă foarte grea cu Macedonia de Nord”

Dică îi pune în gardă pe tricolori: „Va fi o partidă foarte grea cu Macedonia de Nord”

România va debuta miercuri, de la ora 21:45, în preliminariile Campionatului Mondial din 2022, iar tricolorii aşteaptă cu înfrigurare vizita Macedoniei de Nord, naţională calificată, în premieră, la EURO 2020.

Nicolae Dică, secundul lui Mirel Rădoi pe banca naţionalei de fotbal a României, îi avertizează pe Vlad Chiricheş şi ceilalţi coechipieri ai săi că vor avea parte de o replică puternică din partea macedonenilor. Tehnicianul în vârstă de 40 de ani spune că prima reprezentativă va avea mult de tras pentru a obţine toate cele trei puncte puse în joc şi remarcă, în special, superioritatea fizică a oaspeţilor de la Skopje.

„Nu cred că jucătorii macedoneni vor veni înfumuraţi la Bucureşti. Au jucători cu mare experienţă în componenţa lotului, care evoluează în campionate puternice în Europa şi care sunt profesionişti şi cred că vor trata acest meci într-un mod 100% profesionist. Ne aşteptăm la o partidă foarte grea” a prefaţat Dică confruntarea ce va fi găzduită pe „Arena Naţională” din Bucureşti.

Dică cere atenţie maximă la Pandev

Dică îi atenţionează, de asemenea, pe oamenii din defensiva României să stea permanent cu ochii pe veteranul Goran Pandev. Chiar dacă va împlini în această vară 38 de ani, vârful de 1,84 metri continuă încă să evolueze, în mod constant, în Serie A, pentru Genoa. Pandev şi-a trecut, pe parcursul acestui sezon, de cinci ori numele pe lista marcatorilor, dar o accidentare uşoară l-a menţinut pe bancă în ultima etapă a campionatului italian.

„Am rămas plăcut surprinsă să îl văd pe Pandev evoluând la 37 de ani, la un nivel foarte ridicat. Joacă în Italia, este cap al naţionalei, e un adevărat profesionist. Va fi un adversar foarte puternic pentru noi” l-a caracterizat Dică pe atacantul cu şaizeci şi patru de selecţii în reprezentativa macedoneană.

Românii se bucură de absența lui Trichkovski

Secundul naţionalei se bucură, pe de altă parte, că tricolorii au scăpat de un alt vârf de temut al Macedoniei, Ivan Trichkovski. Fotbalistul de la clubul cipriot AEK Larnaca nu va fi prezent la bătălia de pe „Arena Naţională”, iar Dică speră că absenţa acestuia va conta mult în economia jocului.

„Trichkovski era un jucător foarte important pentru ei şi sper să să vadă şi pe teren această pierdere pentru Macedonia. Era unul dintre oamenii cei mai buni din atacul lor. Jucătorii noştri trebuie să înţeleagă că primul meci, cu Macedonia de Nord, este cel mai important. Trebuie să fim pregătiţi din toate punctele de vedere” şi-a încheiat discursul Nicolae Dică.