Evenimentul Zilei > Actualitate > Diaspora și marfa, negociate de Vela și omologii săi din UE
Diaspora și marfa, negociate de Vela și omologii săi din UE

Diaspora și marfa, negociate de Vela și omologii săi din UE

Miniștrii de interne din UE și ai statelor din spațiul Schengen au dezbătut astăzi, printr-o conferință, situația frontierelor în contextul pandemiei COVID-19.

Țara noastră a fost reprezentată de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

„A fost prezentată situația implementării măsurilor recomandate de la începutul acestei săptămâni de Comisia Europeană cu privire la restricționarea temporară a călătoriilor ne-esențiale în Uniunea Europeană a cetățenilor statelor terțe și cu privire la managementul frontierelor pentru protecția sănătății și asigurarea bunurilor și serviciilor esențiale în contextul pandemiei COVID.

Agenția UE pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX) lucrează în prezent la orientări pentru implementarea uniformă a recomandărilor Comisiei Europene privitoare la restricționarea temporară a călătoriilor ne-esențiale în Uniunea Europeană a cetățenilor statelor terțe, care au fost andosate recent de șefii de stat și de guvern.

Miniștrii de interne vor continua să se reunească în sistem videoconferință de două ori pe săptămână pentru a discuta aspecte care necesită decizii cu privire la situația persoanelor și bunurilor care au nevoie de trecerea frontierelor”, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Interne.