O româncă din Diaspora, performanță într-o breaslă a bărbaților. Meserie atipică

O româncă din Diaspora, performanță într-o breaslă a bărbaților. Meserie atipică Sursa foto: Dreamstime.com

O româncă se remarcă în breasla șoferilor de camion din Italia. Femeia se dedică acestei meserii și susține că nu ar renunța la drumul ales, nici dacă ar câștiga la loto, cu toate că activitatea nu este cea mai ușoară și mai sigură.

O româncă din diaspora se remarcă printre șoferii de camion din Italia. Femeia s-a dedicat acestei meserii din industria transporturilor rutiere și nu are deloc regrete. Cu toate că mediul nu este unul ușor pentru o femeie, românca a reușit să se adapteze cu succes. Mai mult, aceasta susține că nu și-ar schimba profesia nici dacă ar câștiga la loto.

O româncă, șoferiță de camion în Italia, exemplu pentru cei din diaspora

Marcela Tauscher ales să plece în Italia în 2006 din România. Femeia a ajuns în Mantua fără să vorbească un cuvânt în italiană, dar s-a integrat imediat. Mai mult, Marcela nu s-a lăsat doborâtă de impedimente.

După ce a încercat meseria de badantă, aceasta a ajuns să lucreze la o fabrică de textile care producea lenjerie intimă. După 7 ani de activitate în domeniul textilelor, românca din diaspora a optat spre a intra într-o lume a bărbaților, devenind șoferiță de camion.

Ne puteți urmări și pe Google News
O româncă din diaspora, performanță într-o breaslă a bărbaților. Meseria pe care și-a ales-o

Șoferi. Sursă foto: arhivă EVZ

De la meseria badantă, la cea de șoferiță de camion

Cu încurajarea cele apropiați, încă din anul 2014, femeia și-a găsit primul loc de muncă în domeniu. Tot de atunci, aceasta nu a mai vrut să lase deoparte camionul. 

Românca din diaspora susține că îndrăgește această profesie, încât chiar dacă ar câștiga la loto un premiu substanțial, tot s-ar întoarce la camion.

„Am Dieselul în sânge. Dacă aș câștiga la loto, mi-aș lua o lună de vacanță, dar m-aș urca din nou în camion", a mărturisit ea.

 

O româncă din diaspora, performanță într-o breaslă a bărbaților. Meseria pe care și-a ales-o

Șofer de camion. Sursa foto: Arhiva EVZ

Exemplu în diaspora

Pe lângă faptul că stăpânește extrem de bine camionul și își face meseria cu implicare,  românca a devenit sprijin și pentru tineri. Femeia susține că ales să devină mentor pentru începători, având în spate provocarea de a începe o profesie nouă într-o țară străină.

„În ultima vreme am văzut multe fete tinere noi, mai ales din străinătate. Așa că am creat un grup de Whatsapp. Împreună cu alte colege ne ajutăm reciproc. Facem schimb de informații utile, de sfaturi.Nu este suficient să aducem femei în acest sector, ci scopul este să ne asigurăm că ele rămân.", a adăugat aceasta.

Româncă în vârstă de 40 de ani susține că își dorește să le arate tuturor femeilor cât de frumoasă este această meserie.