Diagnosticul primit de Olimpiu Moruțan, după accidentarea de pe teren. Internaționalul va rata EURO 2024

Diagnosticul primit de Olimpiu Moruțan, după accidentarea de pe teren. Internaționalul va rata EURO 2024 Sursa foto: Instagram

Olimpiu Moruțan a suferit o accidentare gravă în timpul meciului Ankaragucu - Beșiktaș. Internaționalul român va rata EURO 2024, după ce a primit verdictul din partea medicilor.

Olimpiu Moruțan, scos pe targă din teren

Jucătorul român s-a accidentat, marți seara, în timpul meciului dintrw Ankaragucu - Beșiktaș, disputat în Cupa Turciei. În timpul partidei, acesta a fost scos de pe teren pe targă. Accidentarea a avut loc minutul 82 al disputei.

Fotbal

Sursa foto: Arhiva EVZ

Olimpiu Moruțan a sărit pentru a intercepta mingea, însă a ratat balonul și a căzut pe piciorul stâng. Internaționalul român a fost înlocuit în partida care s-a încheiat cu scorul final 0-0.

„Dacă este vorba despre o ruptură a tendonului, recuperarea va dura aproximativ șase luni. Sper că nu este vorba despre asta, însă dacă este, este un jucător cu un caracter puternic și va reveni foarte puternic”, a spus Emre Belozoglu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Șanse mari să rateze EURO 2024

Încă din timpul meciului, fanii mijlocașului vorbeau despre o posibilă ruptură a tendonului lui Ahile, însă medicii nu confirmaseră că este vorba de o accidentare atât de gravă. Confirmarea a venit la scurt timp.

Ruptura de tendon îl va ține pe internaționalul român departe de gazon timp de 6 luni.

Olimpiu Moruțan

Sursa foto: Instagram

Olimpiu Moruțan, obligat să facă recuperare în următoarele luni

În cele 37 de partide disputate pentru Ankaragucu,mijlocașul a adunat cinci goluri și patru pase de gol. Mai mult, acesta a avut aproximativ 2.494 de minute pe teren în acest sezon, nefiind trimis niciodată pe banca de rezervă.

Pe rețelele de socializare, internaționalul român a primit deja numeroase încurajări din partea fanilor, dar și a colegilor de breaslă. Dennis Man, fostul său coleg de la FCSB susține că acesta va reveni mai puternic în teren.

„Vei reveni mai puternic. Alături de tine Olimpiu Moruțan.”, a scris Dennis Man pe Instastory.

Fotbalistul va fi operat zilele următoare și va urma mai multe proceduri de recuperare în următoarele 6 luni.

„În urma examinărilor medicale făcute asupra lui Olimpiu Moruțan, jucător care a ieșit accidentat în meciul cu Beșiktaș, s-a constatat că a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile. Fotbalistul va fi operat cât mai curând posibil.”, a transmis Ankaragucu.

Mijlocașul român a primit încurajări și din partea selecționerului Edi Iordănescu.

„Toţi alături de tine, Oli! Totul va fi mai greu şi mai trist fără tine, dar vom lupta şi pentru tine!! Suntem convinşi, fiecare, că vei reveni mai puternic!! Familia Echipei Naţionale te aşteaptă înapoi!!” a scris acesta, miercuri, pe contul său de Facebook.