Evenimentul ZileiActualitateAlertă în sănătate! Un renumit specialist trage semnalul de alarmă: Asistăm la o adevărată epidemie a bolilor cronice

Alertă în sănătate! Un renumit specialist trage semnalul de alarmă: Asistăm la o adevărată epidemie a bolilor cronice

Alertă în sănătate! Un renumit specialist trage semnalul de alarmă: Asistăm la o adevărată epidemie a bolilor cronice
Alertă în sănătate. Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Romulus Timar, a declarat astăzi că aproximativ 1,5 milioane de români au diabet și că doar 900.000 urmează un tratament pentru această boală. În acest context, specialistul susține că multe persoane ori nu ştiu că suferă de această afecțiune, ori nu se tratează.

"La ora actuală asistăm la o adevărată epidemie a bolilor cronice netransmisibile, printre care, un loc important revine diabetului zaharat. (…) La nivel mondial, numărul persoanelor care suferă de această bo depăşeşte cifra de 450 de milioane, iar în România una din zece persoane adulte are diabet zaharat, iar una chiar şi două persoane adulte au pre-diabet”, a precizat Romulus Timar.

„În România, cifra reală a persoanelor cu diabet zaharat este undeva la un milion şi jumătate. În evidenţa noastră cei care sunt activi pacienţi şi au medicaţie sunt în jurul valorii de 900.000, ceea ce înseamnă că există multe persoane care suferă de această afecțiune şi nu ştiu că o au sau o au şi nu urmează tratament", a mai spus dr. Romulus Timar.


Accesează: