Noul terminal este cel mai modern sediu operaţional pe care DHL îl are în România: 2.000 mp, 16 porţi de încărcare şi descărcare şi un sistem de sortare avansat, care permite preluarea coletelor de pe banda de sortare si urcarea acestora direct în maşinile curierilor. Noul sediu este echipat cu aparat de scanare X- RAY dual view au anunțat reprezentanții companiei, locaţia este în curs de acreditare TAPA, cel mai înalt nivel de securitate pentru operaţiunile cargo.

“Prin continuarea planului de investiţii DHL demonstrează încă o dată angajamentul său de a-şi dezvolta semnificativ operaţiunile pe piaţa din România. Mediul economic din judeţul Timiş şi din zona de vest a ţării este unul foarte promiţător. Vom continua să investim în România, ca parte esenţială a strategiei noastre de dezvoltare” a declarat Daniel Kearvell, director general DHL Express România.

De asemenea, directorul general al Aeroportului Internaţional Timişoara, Daniel Idolu, precizează că existenţa unui centru logistic pe Aeroportul Timişoara al unei companii precum DHL, ”este extrem de importantă pentru aeroport. Aceasta va avea ca şi consecinţă directă o creştere semnificativă a atractivităţii economice a zonei de afaceri din jurul Timişoarei şi implicit, poziţionarea DHL la aeroportul Timişoara potenţează creşterea traficului de pasageri. Ca urmare a operării companiei DHL la aeroport estimăm, pentru anul 2016, că traficul de mărfuri va înregistra o creştere de aproximativ 20%, suplimentar faţă de creşterea de 26% înregistrată în 2015 faţă de 2014. Ne propunem un parteneriat pe termen lung cu DHL, bazat pe interes comercial reciproc, dar şi în interesul agenţilor economici din aria de captare a Aeroportului Timişoara.”