Fostul tenismen a povestit la Realitatea TV cum a luat contact cu Panama pentru prima oară: “Acum 50 de ani am fost prima dată în Panama şi am mai fost acum o lună. Mi-a fost recomandat să fac holdinguri în Panama pentru că legal sunt mult mai benefice decât în alte ţări. Asta mi s-a spus acum 50 de ani.

E înţeleasă greşit toată treaba asta. Eu nu am în Panama conturi, am în Europa. Acolo am doar fundaţia pentru că nu mi-o atacă nimeni. O am de 30 de ani acolo. O să mă uit să văd, poate o duc în Londra. Fiecare plăteşte taxele unde face banii.

S-a terminat cu secretul bancar de foarte mult timp. Ce fac în România, plătesc aici, ce fac în Spania, Olanda sau SUA, plătesc acolo. Dacă faci fraudă bancară, plăteşti chiar dacă eşti în Panama”, a spus Ion Ţiriac la Realitatea TV.

Omul de afaceri a continuat dând exemplu ale ţări cunoscute pentru faptul că reprezintă paradisuri fiscale.

Mai ţineţi minte ce s-a întâmplat în Cipru? Acolo a fost fără precedent. În Olanda a fost decenii întregi cel mai mare paradis fiscal. Nu se inventează roata. Habar nu am cine e Fonseca. Nu ştiu cu cine lucrez. Eu am oameni care muncesc pentru mine.”

Mie trebuie sa-mi repatriezi pe cei 4 milioane de români. Uită de Panama. Paradise fiscale sunt multe. Ori au dreptul, ori e fraudă. Dacă n-ai drept să ai cont acolo, nu ai. I-am spus lui Hoeness cum să facă tribunele la stadion, la Allianz. Treburile trebuie să fie transparente. Nu mai există secrete bancare.

Am plătit birul că m-am născut român. La un moment dat, te saturi, că nu se mişcă lucrurile. Am înţeles greşit democraţia.

De când cu terorismul, toate conturile sunt la vedere. Nu ai voie să deţii asupra ta mai mult de 10.000 de euro. Olanda a fost cel mai mare paradis fiscal, pentru că avea taxele mai mici.

În cariera de jucător am câştigat bani cât să-mi cumpăr un apartament de 80 de metri pătraţi la Paris. După cariera de jucător, am câştigat mai bine din comisioanele sportivilor pe care i-am reprezentat”, a mai spus Ion Ţiriac la Realitatea TV.

Panama Papers, documentele INCENDIARE cu secretele financiare ale elitelor mondiale. Cum şi-au ascuns Putin şi alţi lideri ai lumii banii în paradisul fiscal din Panama | VIDEO

Scandalul „Panama Papers”. Cea mai mare scurgere de informații financiare despre bogații lumii. Care este rolul firmelor offshore? Cine își ascunde averea în paradisuri fiscale?

Scandalul "Panama Papers" BAGĂ ÎN PRIZĂ ANAF. Fiscul din România investighează informaţiile despre românii care şi-au ascuns AVERILE COLOSALE. Cine sunt MILIARDARII vizaţi