Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezvăluiri de la Suceava. Deciziile eronate au venit pe bandă rulantă, în lanț
Dezvăluiri de la Suceava. Deciziile eronate au venit pe bandă rulantă, în lanț

Dezvăluiri de la Suceava. Deciziile eronate au venit pe bandă rulantă, în lanț

Dorin Goian, originar din Suceava, a explicat care sunt problemele cu care se confruntă Spitalul Județean

Dorin Goian, fost internațional român, originar din Suceava, a vorbit despre situația dramatică de la Spitalul Județean, acolo unde doctorii s-au infectat pe capete cu coronavirus. Ex-jucătorul Stelei a vorbit despre erorile în lanț făcute în unitatea spitalicească.

„Totul a erupt de la spital. Au fost decizii eronate care au venit pe bandă rulantă, în lanţ. La început a fost infectat un grup restrâns de medici, apoi au stat în aceeaşi încăpere şi cu alţii, apoi pe fiecare secţie în parte, iar de aici a început să se infecteze şi restul personalului medical, asistente, infirmiere, personal UPU.

Marea problemă e că ei n-au avut echipament de protecţie. Plus că mulţi dintre ei n-au realizat că au fost infectaţi neavând combinezoane, măşti şi alte lucruri care să-i protejeze. În plus, e vorba şi despre lipsă de experienţă, nu s-au mai întâlnit cu aşa ceva, o pandemie de genul ăsta. Acestea au fost motivele pentru au clacat. Şi a mai fost ceva: foarte multe persoane care s-au întors din Italia şi din Spania!”, a spus Goian pentru gsp.ro.

Goian locuiește în Suceava și spune că are un prieten, medic, care așteaptă să primească rezultatele pentru a afla dacă este infectat.

„Am un amic doctor şi, săracu’, e într-o situaţie disperată. Mama lui, care e şi ea medic, a fost testată şi a ieșit pozitiv. El a fost testat acum 4-5 zile şi încă n-a primit rezultatul, nu ştie ce să facă! Dar eu i-am spus direct, fiindcă auzeam cum tuşeşte la telefon, Dumnezeule…, i-am zis că nu ştiu de ce îşi mai pune problema, e cam clar că are coronavirus.

Medicii nu vor să fugă şi să nu mai lucreze, dar nu se simt deloc confortabil dacă nu sunt testaţi. Vă spun, situaţia e critică, din aceste motive, personalul a fost decimat şi e nevoie mare de personal în spital. Au existat, în schimb, multe donaţii făcute de diverse organizaţii, asociaţii. S-au strâns măşti, mănuşi, dezinfectanţi, din păcate chiar şi achiziţia lor e complicată în aceste momente. Aici cred că autorităţile centrale ar trebui să intervină.”

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: