Un semnal de alarmă care să atragă atenţia asupra femeilor care sunt bătute crunt de bărbaţii lor, dar care îndură şi-şi înghit amarul, „pentru că nu au unde să se ducă”.

România este plină de sute de mii de astfel de cazuri, iar intervenţia statului împotriva acestei nenorociri este ca şi inexistentă. Aşa că o iniţiativă civică pe această temă este mai mult decât binevenită

Un actor bătut de tată

George Burcea părea şi omul foarte potrivit pentru a porni un astfel de demers civic. Destul de cunoscut, e drept, mai ales ca soţ al mult mai cunoscutei vedete Andreea Bălan decât ca actor, omul pretindea că el însuşi fusese victima abuzurilor şi ale violenţelor tatălui său. Cu mare tristeţe, Burcea a relatat cum mama sa era bătută până la desfigurare de tatăl său care se purta ca un sălbatic. La fel erau căsăpiţi şi el, şi ceilalţi trei fraţi ai săi mai mari.

Presa a sărit imediat să sprijine această iniţiativă. Mai ales că telenovela cu cafteala pe care o încasa actorul în copilărie dădea foarte bine la public.

Deci, totul a pornit minunat. George Burcea oferea interviuri care făceau ca auditoriul să lăcrimeze şi să clatine din cap a compasiune: „Bietul băiat.” Normal însă ca jurnaliştii care-l compătimeau să-şi dorească să-l cunoască şi pe monstrul care i-a mutilat artistului adolescenţa. Şi… surpriză totală! Burcea nu spusese tot despre tatăl său. Acesta era un criminal. Fără nici un fel de exagerare sau exprimare la figurat. Ioan Burcea, zis Nelu, tatăl lui George, a omorât o femeie cu mai multe lovituri de cuţit. Dovedit criminal, a fost condamnat la ani grei de închisoare, din care a executat zece. Acum este liber.

În acest moment al campaniei împotriva violenţei, intervine însă o atitudine cel puţin bizară a actorului. I se ridicase, practic, mingea la fileu. Da, avea dreptate! Tatăl lui nu era doar un om violent care îi bătea, ci şi un criminal dovedit şi condamnat.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE