Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezvăluire incendiară despre numirea Liviei Stanciu în fruntea ÎCCJ, în cadrul întâlnirilor SRI de la K2. ”Florian Coldea a condus România din 2007”
Dezvăluire incendiară despre numirea Liviei Stanciu în fruntea ÎCCJ, în cadrul întâlnirilor SRI de la K2. ”Florian Coldea a condus România din 2007”

Dezvăluire incendiară despre numirea Liviei Stanciu în fruntea ÎCCJ, în cadrul întâlnirilor SRI de la K2. ”Florian Coldea a condus România din 2007”

În cadrul dezvăluirilor incendiare făcute de Alina Bica la Sinteza Zilei, fosta șefă a DIICOT a detaliat despre prietenia strânsă cu Elena Udrea, rivalitatea cu Codruța Kovesi și despre numirea Liviei Stanciu în fruntea ÎCCJ.

Nu știam despre relația de prietenie a lui Florian Coldea cu Sebastian Ghiță”, a declarat Alina Bica, fost procuror șef al DIICOT

”Am fost interceptată ca șef DIICOT. Am aflat acest lucru după mai mulți ani”, a mai spus Alina Bica, duminică, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

”La trei săptămâni după ce am fost numită șef DIICOT, am avut primul dosar constituit”, susține Bica. Alina Bica a precizat că mandatul său de ascultare a fost dat de consilierul șefei DNA, Valentin Șelaru. ”Kovesi a avut o antipatie profundă pentru mine”, a mai spus Bica.

”Florian Coldea a început să conducă România din 2007. Sentimentul meu este că o conducea în proporție de 100%. Este doar convingerea mea personală. Eu cred că omul ăsta știe…e ca Banca Națională a SUA. Puterea lui venea din informații și documente”, a răspuns Bica la întrebările în acest sens adresate insinuant de Mihai Gâdea.

Livia Stanciu a fost numită șef la ÎCCJ la întâlnirile SRI de la K2, a dezvăluit Bica. Fosta șefă DIICOT a explicat că Livia Stanciu stătea, de regulă, la aceeași masă cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. ”La masa lor era un adevărat pelerinaj”, mai spune Bica.

Pe 22 noiembrie 2014, Alina Bica a fost arestată preventiv, fiind acuzată de abuz în serviciu în legătură cu retrocedarea frauduloasă a unui teren de 13 hectare în 2011 pe vremea când era secretar de stat în Ministerul Justiției și membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP.  Prejudiciul în acest caz se ridică la 62 de milioane de euro.

Despăgubirea a fost acordată omului de afaceri Gheorghe Stelian,[5] un apropiat al lui Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, fost ministru al dezvoltării regionale și fost ministru al turismului.