Dezmăţ la Romgaz. Peste 120 de milioane de lei cheltuiţi aiurea anul trecut

Dezmăţ la Romgaz. Peste 120 de milioane de lei cheltuiţi aiurea anul trecut

Societatea SNGN Romgaz SA a efectuat, în 2011, o serie de cheltuieli nejustificate pentru achiziţia de utilaje şi echipamente, în valoare totală de 123,17 milioane de lei, a anunţat, miercuri, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), citat de Agerpres.

Conform verificărilor efectuate de structurile MECMA şi de Curtea de Conturi, SNGN Romgaz SA a mai cheltuit în 2011, în mod nejustificat, importante sume de bani, acestea fiind direcţionate către activităţi care nu au condus la îmbunătăţirea efectivă a activităţii companiei.

Astfel, din rezultatele controalelor efectuate la Romgaz reiese că au fost efectuate sponsorizări direcţionate organizaţii sportive în valoare de 8,5 milioane de lei, cheltuieli de reclamă şi publicitate în sumă de 5,5 milioane de lei, iar 3,79 milioane de lei au fost direcţionaţi pentru închiriere săli de conferinţă.

De asemenea, cheltuielile de deplasare şi diurnă au totalizat 8,577 milioane de lei, iar pentru alte cheltuieli cu serviciile executate de terţi au fost mai fost cheltuite 88,44 milioane de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

MECMA precizează că persoanele implicate în aceste acţiuni vor fi destituite, acolo unde este cazul, urmând să fie sesizate şi organele abilitate ale statului