Evenimentul Zilei > Actualitate > DEZBATERE ELECTORALĂ. Iohannis: Fiecare cetăţean are dreptul la vot. Ponta: E o lozincă
DEZBATERE ELECTORALĂ. Iohannis: Fiecare cetăţean are dreptul la vot. Ponta: E o lozincă

DEZBATERE ELECTORALĂ. Iohannis: Fiecare cetăţean are dreptul la vot. Ponta: E o lozincă

Candidații la alegerile prezidențiale au participat în această seară la o dezbatere la Realitatea TV. Primul subiect abordat de Klaus Iohannis și Victor Ponta a fost organizarea defectuoasă a primului tur al alegerilor în diapsora.

Victor Ponta a dat asigurări că pe 16 noiembrie românii din străinătate își vor putea exercita dreptul la vot. ”Românii din afară vor vota. Prin măsurile luate de BEC şi MAE, noi am alocat sumele suplimentare pentru ca MAE să poate asigura cheltuielile privind votul, asigurarea tuturor condiţiilor, slavă Domnului că BEC nu a mai cerut completarea acelor declarații. Sper ca domnul Meleşcanu să rămână în picioare să poate organiza alegeri. Cei de peste Prut şi cred că ne urmăresc, la cei din Italia, cei din Spania, Marea Britanie, Franţa, toţi vor putea să voteze dacă vor respecta procedurile anti-fraudă. Decizia în privinţa secţiilor de votare aparţine BEC. Au fost cinci secţii în Germania. Ceea ce s-a întâmplat de marţi, miercuri, o confiscare neruşinată – domnul Iohannis, echipa domniei sale”, a spus candidatul PSD.

Duminică în jurul orelor 12 m-a sunat care s-a dus să voteze la Munchen şi mi-a spus că sunt aproximativ 1000 de persoane care aşteaptă să voteze la consulat. M-a întrebat ce să facă. După amiază mi-a spus că sunt 1.500 de persoane şi am spus că este o mare problemă. Seara la ora 9 mi-a spus că s-au închis porţile şi o mie de persoane au rămas afară. Domnule Ponta aţi organizat alegerile în diasporă execrabil”, a fost replica lui Klaus Iohannis.

”Fiecare cetăţean are dreptul la vot”, a continuat candidatul ACL. ”E o lozincă”, a intervenit Victor Ponta.

”Aţi suprimat dreptul la vot. am teancuri de emailuri şi de scrisori de la cetăţeni revoltaţi că nu au putut vota în 2 noiembrie. Aceste lucruri trebuia să le prevedeţi, era clar că vom avea o prezenţă destul de mare la vot”, a mai spus primarul Sibiului.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.