Deputatul liberal Florin Roman a declarat că deși a alocat sub 4% din PIB pentru educație, PSD dă dovadă de ipocrizie, solicitând viitorului Guvern PNL să dea 6% din PIB.

„În timp ce în comisii cereau miniștrilor desemnați ceea ce ei nu au făcut, am primit răspunsul oficial la o interpelare înaintată Ministerului de Finanțe. Am întrebat dacă guvernul PSD avea în vedere alocarea a 6% din PIB pentru educație, iar răspunsul este clar și limpede… 3,85% pentru educatie în 2019”, a precizat Florin Roman.

Deputatul a arătat că motivul invocat de Guvernul PSD a fost impactul de 24,94 miliarde de lei asupra cheltuielilor bugetare, mult prea mare pentru a fi suportat.

„Mai mult, Ministerul de Finanțe recunoaște oficial că prin OUG 114 a prorogat aplicarea articolului din legea educației, care prevede alocarea de 6% pentru educație din PIB și 6% din bugetele locale, «din cauza impactului financiar pe care îl generează». Este un exemplu concludent despre cum știe PSD să mintă și să ceară altora ceea ce ei nu pot face”, a mai spus deputatul PNL.

Te-ar putea interesa și: