Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezastru în apicultură la Vaslui. O dezinsecţie făcută aiurea a ucis mii de albine
Dezastru în apicultură la Vaslui. O dezinsecţie făcută aiurea a ucis mii de albine

Dezastru în apicultură la Vaslui. O dezinsecţie făcută aiurea a ucis mii de albine

Comisariatul Judeţean Vaslui al Gărzii Naţionale de Mediu a demarat un control la o firmă de dezinsecţie şi deratizare, după ce mii de albine au fost găsite moarte pe un imaş din comuna Puieşti, în urma unei acţiuni de dezinsecţie pentru căpuşe şi alţi dăunători, relatează Agerpres.

Potrivit comisarului-şef Carmen Rădulescu, societatea respectivă nu deţine autorizaţie de mediu şi nu a anunţat instituţia cu privire la substanţa pe care urmează să o utilizeze, aşa cum cere protocolul în astfel de cazuri.

“Ne-am autosesizat cu privire la situaţia de la Puieşti unde mii de albine au fost găsite moarte şi am constatat că firma care a făcut dezinsecţia nu avea autorizaţie de mediu. Funcţionarea fără o astfel de autorizaţie este o abatere foarte gravă. Urmează să ne deplasăm la faţa locului pentru a stabili exact în ce împrejurări s-a produs incidentul, de unde a procurat firma respectivă substanţa folosită la dezinsecţie şi vom lua măsurile care se impugn”, a declarat comisarul-şef al CJ Vaslui al Gărzii de Mediu, Carmen Rădulescu.

Firma de dezinsecţie aparţine soţului secretarei de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui, instituţie care a demarat, la rândul său, un control în acest caz. Directorul DSVSA Vaslui, Traian Petcu, a dat asigurări că acţiunea de verificare va fi una corectă şi nepărtinitoare.

Reprezentanţii Asociaţiei Crescătorilor de Albine Vaslui au anunţat că vor cere despăgubiri firmei de dezinsecţie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: