Potrivit comisarului-şef Carmen Rădulescu, societatea respectivă nu deţine autorizaţie de mediu şi nu a anunţat instituţia cu privire la substanţa pe care urmează să o utilizeze, aşa cum cere protocolul în astfel de cazuri.

“Ne-am autosesizat cu privire la situaţia de la Puieşti unde mii de albine au fost găsite moarte şi am constatat că firma care a făcut dezinsecţia nu avea autorizaţie de mediu. Funcţionarea fără o astfel de autorizaţie este o abatere foarte gravă. Urmează să ne deplasăm la faţa locului pentru a stabili exact în ce împrejurări s-a produs incidentul, de unde a procurat firma respectivă substanţa folosită la dezinsecţie şi vom lua măsurile care se impugn”, a declarat comisarul-şef al CJ Vaslui al Gărzii de Mediu, Carmen Rădulescu.

Firma de dezinsecţie aparţine soţului secretarei de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui, instituţie care a demarat, la rândul său, un control în acest caz. Directorul DSVSA Vaslui, Traian Petcu, a dat asigurări că acţiunea de verificare va fi una corectă şi nepărtinitoare.

Reprezentanţii Asociaţiei Crescătorilor de Albine Vaslui au anunţat că vor cere despăgubiri firmei de dezinsecţie.