Pandemia de coronavirus, care a dus și la întreruperea fotbalului european provoacă mari pierderi pe piața transferurilor. Un exemplu concret este cel al brazilianului Neymar. Atacantul de la PSG vrea cu disperare, de ceva vreme, să se despartă de gruparea pariziană și să revină la FC Barcelona. Sud-americanul a jucat pentru catalani în intervalul 2013 – 2017, după ce a fost cumpărat de la FC Santos, din țara natală, apoi a ajuns la campioana Franței.

Conform unui studiu realizat de CIES (Centrul internațional pentru studii sportive), cota lui Neymar s-a prăbușit în ultimele luni. Șeicii din Qatar care finanțează PSG ar fi vrut să obțină pe atacant suma de 175 de milioane de euro, dar în acest moment piața transferurilor indică o scădere masivă. Așa că Neymar valorează în jur de 82 de milioane de euro. În 2017, el a fost cumpărat pentru o sumă fără precedent pentru un transfer, de 222 de milioane de euro.

Interesant este că recesiunea din fotbal nu se reflectă asupra tuturor jucătorilor. Astfel că Marquinhos, coechipierul lui Neymar la PSG și la naționala de fotbal a Braziliei este evaluat la 89 de milioane de euro.

La capitolul estimări, lider este francezul Kylian Mbappe, și el component al celor de la PSG. Campionul mondial din 2018 este evaluat la 259 de milioane de euro. În clasamentul celor mai prețioși jucători se mai regăsesc englezul Raheem Sterling (Manchester City, suma de 194,7 milioane de euro) și conaționalul său, Jadon Sancho (Borussia Dortmund, suma de 179.1 milioane de euro).

O problemă în Franța a fost legată de hotărârea ca acest sezon al Ligue 1 să nu mai fie reluat. Astfel, după hotărârea inițiată de Guvernul din Hexagon, PSG a fost declarată campioană (al 3-lea titlu câștigat consecutiv). Grupările Olympique Marseille și Rennes vor evolua în Liga Campionilor, în sezonul 2020 – 2021 alături de parizieni. Aceeași decizie a fost aplicată și în Olanda, din cazua problemelor create de pandemie.