Evenimentul Zilei > International > Dezastru feroviar. Un tren cu 200.000 de litri de acid sulfuric a deraiat în Australia
Dezastru feroviar. Un tren cu 200.000 de litri de acid sulfuric a deraiat în Australia

Dezastru feroviar. Un tren cu 200.000 de litri de acid sulfuric a deraiat în Australia

O zonă de interdicţie a fost instituită în Australia, după ce un tren de marfă cu 26 de vagoane, care transporta 200.000 de litri de acid sulfuric, a deraiat, provocând rănirea a trei membri ai personalului de la bordul garniturii.

Trenul a deraiat duminică dimineaţă la 20 de kilometri de Julia Creek, în nord-vestul statului Queensland, transmite BBC citat de mediafax.ro. Trei membri ai personalului de la bordul trenului de marfă au fost spitalizaţi cu răni uşoare, în urma accidentului. La locul accidentului a fost declarată rapid situaţie de urgenţă şi a fost instituită o zonă de interdicţie pe o rază de doi kilometri.

Deocamdată nu se ştie cât acid sulfuric s-a scurs din vagoanele-cisternă, a precizat poliţia din Queensland. Cauza accidentului nu este cunoscută pentru moment.

Regiunea a fost afectată şi de inundaţii, astfel că accesul în zona accidentului a fost îngreunat.

Acidul sulfuric este o substanţă foarte corozivă care poate provoca arsuri severe la contactul cu pielea.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.