Evenimentul Zilei > Economie > Dezacord între Guvern și Comisia Europeană. Soarta acordului cu FMI și CE, incertă
Dezacord între Guvern și Comisia Europeană. Soarta acordului cu FMI și CE, incertă

Dezacord între Guvern și Comisia Europeană. Soarta acordului cu FMI și CE, incertă

Comisia Europeană nu a ajuns la un acord cu autoritățile române în privința Codului Fiscal, a spus Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor.

Decizia finală privind acordul cu România va fi luată în cadrul întâlnirii miniștrilor de Finanțe (Ecofin) din 14 iulie. 

Totodată, Fondul Monetar Internațional nu va mai efectua vizita de evaluare luna viitoare pentru că va avea deja concluziile misiunii Comisiei Europene, a completat Teodorovici.

„Pe un un singur punct nu ne-am înțeles: Codul Fiscal. O să fie întâlnirea de la Ecofin din 14 iulie, reuniunea miniștrilor de Finanțe, iar Fondul Monetar Internațional desigur nu o să vină (în iulie — n.r.) pentru că deja are concluziile din partea Comisiei Europene. Pentru Ecofin se va pregăti un raport al acestei misiuni tehnice de la București și săptămâna viitoare vom ști conținutul lui înainte de întâlnirea miniștrilor de Finanțe și vom formula un punct de vedere”, a precizat Eugen Teodorovici.

Teodorovici a precizat că îngrijorarea Comisiei Europene se referă la impactul bugetar pe care Codul Fiscal îl va avea, începând cu anul viitor. 

„Este o abordare normală din partea Comisiei Europene. În schimb au apreciat foarte mult ceea ce România a făcut în ultimii ani, ca și măsuri de dezvoltare economică, dar acest impact al Codului Fiscal este principalul subiect de discuție între noi și Comisia Europeană”, a spus Teodorovici.