„Cred că nu este înţelept să mergem la alegeri cu o solicitare maximală”, le-a spus el delegaţilor reuniţi în oraşul Riesa (estul Germaniei) pentru o conferinţă a partidului.

Dacă ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar va duce la turbulenţe pe termen scurt şi la probleme economice, acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra alegătorilor germani la viitoarele alegeri, a apreciat el.

Cei 500 de delegaţi la conferinţă, care se va încheia luni, se pregătesc pentru alegerile pentru Parlamentul European din mai, alegând candidaţi şi stabilind poziţia partidului în chestiuni-cheie.

La conferinţă se va discuta şi sprijinul pentru o eventuală ieşire a Germaniei din Uniunea Europeană, aşa-numitul Dexit, dacă blocul comunitar nu este reformat. O comisie care se ocupă de stabilirea programului AfD a elaborat o primă propunere care prevede o astfel de ieşire în termen de cinci ani, în lipsa unor reforme la nivelul Uniunii Europene, transmite Agerpres.

Partidul naţionalist şi anti-migraţie, Alternativa pentru Germania (AfD), pledează pentru ieşirea Germaniei din Uniunea Europeană, pentru renunţarea treptată la moneda europeană, Euro, şi reintroducerea monedei naţionale, marca germană.

 

Te-ar putea interesa și: