Evenimentul Zilei > Sport > DETALII incredibile despre Michael SCHUMACHER. Cum TRĂIEŞTE astăzi fostul mare CAMPION din FORMULA 1
DETALII incredibile despre Michael SCHUMACHER. Cum TRĂIEŞTE astăzi fostul mare CAMPION din FORMULA 1

DETALII incredibile despre Michael SCHUMACHER. Cum TRĂIEŞTE astăzi fostul mare CAMPION din FORMULA 1

Publicaţia germană Bild i-a dedicat un material amplu lui Michael Schumacher, fostul mare campion din Formula 1. La 29 decembrie 2018 s-au împlinit cinci ani de la accidentul suferit la schi. Conform ultimelor veşti, el nu mai e ţintuit la pat.

„Aşa trăieşte Schumacher astăzi”, este titlul din publicaţia germană, în ultimul număr din 2018. „Nimic nu a fost făcut pentru a se grăbi artificial recuperarea lui Michael. Nu există un răspuns clar la întrebarea care este starea lui Schumacher astăzi”, susţin jurnaliştii, specificând faptul că zece specialişti în recuperare sunt permanent lângă el, scrie bild.de.

„În cazul în care creierul suferă deteriorări, aşa cum a fost în cazul lui Schumacher, nu există suficiente celule nervoase disponibile care să înlocuiască funcţiile celorlalte”, a explicat Tobias Bonhoffer, un neurolog de la Max-Plank Institute.

Michael Schumacher trăieşte la ''ralanti'' de cinci ani, de la accidentul de schi suferit pe 29 decembrie 2013, septuplul campion mondial urmând să împlinească 50 de ani pe 3 ianuarie, în timp ce starea sa de sănătate precară rămâne un secret păstrat cu străşnicie de apropiaţii săi.

Familia nu a dorit niciodată să ofere informaţii legate de acest subiect, dar conform unor neurologi reputaţi, pilotul german, tehnic ieşit din comă, este într-o stare vegetativă.

La începutul lunii decembrie, Jean Todt, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) şi fostul patron al lui Schumacher la Ferrari, a dezvăluit pentru cotidianul german Bild că l-a vizitat pe fostul său pilot în Elveţia, la Gland, în weekend-ul Grand Prix-ului Braziliei.

Pentru tabloidul german, "Todt şi Schumacher au urmărit Marele Premiu al Braziliei împreună", ceea ce nu a fost dezminţit de FIA. Dar starea de conştienţă a lui "Schumi", în şezut sau lungit, rămâne un secret medical bine păstrat, inclusiv când urmăreşte cursele fiului său Mick la televizor, de la reşedinţa sa situată pe malul lacului Leman.

Total secretoşi privind starea reală a celui mai titrat pilot din Formula 1, apropiaţii săi sunt totuşi activi pe reţelele de socializare. "Noi suntem în contact cu numeroşi fani, graţie reţelelor de socializare. Familia doreşte să comunice în jurul imaginii lui Michael şi a celei de-a 50-a aniversări, mai degrabă decât în jurul datei de 29 decembrie", a explicat Sabine Kehm, directoarea de comunicare a familiei Schumacher după drama de la Meribel.

Michael Schumacher a suferit un grav accident de schi în staţiunea franceză Meribel, în urmă cu cinci ani, rănindu-se la cap.