Evenimentul Zilei > Actualitate > Descoperirea EPOCALĂ. Opt PLANETE noi au fost identificate. Astronomii spun că ar putea EXISTA VIAȚĂ pe ele
Descoperirea EPOCALĂ. Opt PLANETE noi au fost identificate. Astronomii spun că ar putea EXISTA VIAȚĂ pe ele

Descoperirea EPOCALĂ. Opt PLANETE noi au fost identificate. Astronomii spun că ar putea EXISTA VIAȚĂ pe ele

O echipă de astronomi din SUA a anunţat descoperirea a opt noi planete într-o zonă unde ar putea exista viaţă.

Cele opt planete se află în aşa-numită zonă Goldilocks. Printre cele opt planete, cercetătorii au identificat două exoplanete foarte asemănătoare Terrei, Kepler-438b şi Kepler-442b, care gravitează în jurul unor stele roşii pitice, mai mici şi mai reci decât Soarele nostru, scrie Agerpres citând un comunicat al Centrului de Astrofizică Harvard-Smithsonian (CfA).

Pentru a se afla într-o zonă cu probabilităţi înalte să existe viaţă, o exoplanetă trebuie să primească aproximativ aceeaşi cantitate de lumină solară ca şi Pământul, astfel încât apa să nu se evapore ori să îngheţe, aminteşte CfA.

Oamenii de ştiinţă au calculat că în cazul planetei Kepler-442b există o probabilitate de 97 % să se afle într-o zonă în care ar putea exista viaţă, având în vedere că primeşte aproape două treimi de lumină solară, ca şi Terra. La rândul ei, Kepler-438b primeşte în jur de 40 % mai multe radiaţii solare decât Pământul, iar probabilitatea de a se afla într-o zonă în care să existe viaţă este de 70 %.

"Nu ştim cu siguranţă dacă pe vreuna dintre planete ar putea exista cu adevărat viaţă. Tot ceea ce putem spune este că sunt candidate promiţătoare" pentru a putea adăposti viaţă, a subliniat David Kipping, membru al echipei CfA care a luat parte la studiu.