Evenimentul ZileiSocialDescoperire românească de proporții. Suplimentul minune care îți crește imunitatea

Descoperire românească de proporții. Suplimentul minune care îți crește imunitatea

Descoperire românească de proporții. Suplimentul minune care îți crește imunitatea
Vești bune pentru imunitatea noastră. Un nou supliment miraculos care ne poate crește imunitatea a fost descoperit. Mai mult de atât, specialiștii sunt de părere că această descoperire ar putea vindeca chiar și unele boli.

Vești bune pentru imunitatea noastră. Un nou supliment miraculos care ne poate crește imunitatea a fost descoperit. Mai mult de atât, specialiștii sunt de părere că această descoperire ar putea vindeca chiar și unele boli. Se numesc capsule Tribiotice și au fost descoperite de o echipă de cercetători români de la Facultatea de Biotehnologii din București, din cadrul Facultății de Agronomie.

Procesul de formare a suplimentului minune este asemănător cu cel al obținerii iaurtului, format din așa zisele bobițe pline de microorganisme vii. În acest caz, cercetătorii au realizat Tribioticele de la o ciupercă originară din China și din care se prepară Kombucha, o băutură renumită în toată lumea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum sunt obținute capsulele Tribiotice

Capsulele inovatoare, numite de cercetătorii români Tribiotice, sunt obținute din polen și Kombucha o băutură vindecătoare din China. La baza ei stă o rețetă transmisă de mii de ani fiind o sursă incredibilă de probiotice naturale, plină de microorganisme, spun cercetătorii.

„În acest ceai îndulcit vom adăuga un consorțiu de microorganisme provenit de la produsul Kombucha. În urma fermentării se formează o membrană pe care noi o putem să utilizăm ca subprodus. Lichidul merge mai departe în alt recipient, unde s-a depus polen și este fermentat cu acest Kombucha„, a spus Florentina Matei, prodecan Facultatea de Biotehnologie Bucureşti.

Fermentarea se obține cu ajutorul unei ciuperci speciale
Tribioticele promit să vindece o mulțime de probleme de sănătate, spun cercetătorii.

„Este foarte bun pentru sistemul imunitar, pentru tractul intestinal. Este o sursă atât de fibră, cât și de organisme probiotice și de substanțe eliberate în urma fermentării polenului, vitamine minerale. Este un produs complex vine cu aport de  toate în organism”, spune Florentina Matei.

Tribioticele le au toate șansele să fie un supliment alimentar natural inovator
„Atunci când cumprăm suplimente alimentare cu probiotoce noi, practic, înmulţim aceste bacterii lactice în număr foarte, mare de ordinul miliardelor şi apoi le aducem în foma aceasta încapsulată”, a mai spus Florentina Matei, prodecan Facultatea de Biotehnologie Bucureşti.


Accesează: