Evenimentul Zilei > Actualitate > Descoperire incredibilă pe Marte. NASA a găsit ceea ce căuta de ani de zile! – FOTO SATELIT
Descoperire incredibilă pe Marte. NASA a găsit ceea ce căuta de ani de zile! – FOTO SATELIT

Descoperire incredibilă pe Marte. NASA a găsit ceea ce căuta de ani de zile! – FOTO SATELIT

NASA a anunțat că ar fi găsit apă foarte aproape de suprafața planetei Marte, adâncimea la care ar trebui astronauții să sape fiind de doar 2,5 centimetri.

Cei de la NASA au creat o hartă în care prezintă locațiile unde ar putea ateriza astronauții, deși decolarea ar avea loc în 2030. Aceste locații de pe planeta Marte au fost evidențiate pe hartă, deoarece oamenii de știință cred că acolo s-ar putea găsi apă la doar câțiva centimetri sub nivelul solului.

NASA susține că locațiile marcate pe harta de mai jos ar fi cele în care ar există apă înghețată la doar 2.5 centimetri sub suprafața de pe planeta Marte, ceea ce ar face colonizarea mult mai ușoară pentru omenire. Cei de la NASA încearcă de ani buni să descopere depozite de apă pe planeta Marte.

NASA are deja un robot pe planeta Marte care încearca să descopere apa care ar fi ascunsă sub suprafață, însa n-a avut succes în a fora pentru a aduna probe care să confirme acest lucru.

În această idee, este foarte greu de crezut că NASA a descoperit de la distanță apă care se află foarte aproape de suprafață, însă orice e posibil, mai ales că agenția spațială americană dispune de o tehnologie foarte avansată, scrie CNN.

„Harta curcubeu” de mai sus indică zonele în care s-ar afla apă sub suprafața planetei Marte. Culorile reci ne arată apa mai apropiată de suprafață. Partea neagră este un loc în care cineva s-ar putea „scufunda” în praful de pe Marte.

Noua hartă arată că există gheață formată din apă la mai puțin de jumătate de metru de suprafață, într-o regiune din emisfera nordică, numită Acadia Planitia.

Cercetătorii vor să afle mai multe despre stratul de gheață de sub suprafața planetei, mai ales dacă acesta variață în funcție de „sezonul”în care se află.