Evenimentul Zilei > Actualitate > Descoperire FABULOASĂ. Ce a adus Neul Armsotrong de pe Lună. Obiectele au fost găsite abia acum de văduva sa | FOTO
Descoperire FABULOASĂ. Ce a adus Neul Armsotrong de pe Lună. Obiectele au fost găsite abia acum de văduva sa | FOTO

Descoperire FABULOASĂ. Ce a adus Neul Armsotrong de pe Lună. Obiectele au fost găsite abia acum de văduva sa | FOTO

Văduva lui Neil Armstrong, primul om care a păşit pe Lună, în 1969, a descoperit în casă un sac cu obiecte utilizate de astronaut în prima misiune Apollo pe Lună şi aduse acasă de soţul ei.

Neil Armstrong a murit în august 2012, iar soţia sa, Carol, a găsit la scurt timp lucrurile făcând ordine într-un dulap din casa lor din Cincinnati (Ohio). Le-a donat Muzeului Naţional al Aerului şi Spaţiului, au precizat doi custozi pe site-ul instituţiei.

Potrivit Agerpres, după o examinare minuţioasă a obiectelor, printre care o cameră de 16 milimetri, cabluri, o lentilă şi diferite instrumente, experţi ai muzeului au stabilit că acestea s-au aflat în modulul lunar Eagle, care a aselenizat în Marea Liniştii în iulie 1969, avându-i la bord pe Neil Armstrong şi Buzz Aldrin.

Ei ar fi trebuit în mod normal să le lase în modul care, după ce a ajuns la capsula Apollo rămasă pe orbita Lunii cu Michael Collins la bord, a fost detaşat şi s-a zdrobit de solul lunar. Neil Armstrong, comandantul misiunii, a decis însă să păstreze câteva, punându-le într-un sac alb.

Cei doi custozi ai muzeului spun că Armstrong nu a vorbit niciodată de existenţa acestor obiecte după revenirea din misiune şi se pare că nimeni nu le-a mai văzut.