Evenimentul Zilei > International > Descoperire extraordinară în Canada: a fost extras un diamant de 552 de carate
Descoperire extraordinară în Canada: a fost extras un diamant de 552 de carate

Descoperire extraordinară în Canada: a fost extras un diamant de 552 de carate

Cel mai mare diamant descoperit vreodată în America de Nord a fost extras în octombrie a acestui an, a anunțat compania minieră canadiană Dominion Diamond Mines.

Cu o greutate de 552 de carate, diamantul de culoare galbenă a fost extras din pământ la mina  Diavik, aflată în nordul Canadei, la aproximativ 220 km sud de Cercul Polar de Nord, și are dimensiuni echivalente cu cele ale unui ou de găină.

"Semnele de abraziune de pe suprafața pietrei atestă călătoria dificilă pe care a avut-o  până când a fost extrasă, iar faptul că a rămas intactă este remarcabil", se arată în comunicat.

Dominion Diamond Mines, care cataloghează piatra prețioasă  ca "uimitoare", a menționat faptul că recordul de mărime al unui diamant extras din  America de Nord este  deținut de "Diavik Foxfire" – un diamant cu o greutate de 187,7 carate recuperat în aceeași mină de către  compania Rio Tinto Group, acest diamant având înainte de a fi prelucrat aproximativ o treime din greutatea diamantului recent descoperit.

Diavik Foxfire a fost ulterior montat într-o pereche de cercei, care s-a vândut pentru mai mult de 1,5 milioane de dolari, conform Bloomberg.

Deoarece evaluarea diamantului nu a fost încă finalizată, valoarea acestuia nu este încă cunoscută, potrivit comunicatului. Nu va fi vândut în forma sa brută și va fi în curând lustruit.

"Culoarea și textura diamantului sunt un exemplu unic al călătoriei pe care diamantele naturale o au de la formarea lor până când le scoatem din pământ", a declarat Kyle Washington, președintele Dominion Diamond Mines.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: