Evenimentul Zilei > Justitie > Descinderi în forță la Clanul Sadoveanu. Interlopii, treziți din somn de mascați
Descinderi în forță la Clanul Sadoveanu. Interlopii, treziți din somn de mascați

Descinderi în forță la Clanul Sadoveanu. Interlopii, treziți din somn de mascați

Oamenii legii au descins, joi dimineață, într-una dintre locuințele în care locuiesc mai mulți membri din Clanul Sadoveanu.

Acțiunea oamenilor legii a venit după ce liderii clanului au postat pe internet mai multe mesaje video în care își amenințau rivalii. În timpul descinderii, unul dintre suspecți a încercat să fugă, iar polițiștii au tras, în aer, un foc de avertisment. Membrii clanului sunt cunoscuți de ani buni în lumea interlopă. Unii sunt deja după gratii pentru trafic de droguri sau infracțiuni cu violență. Însă, de fiecare dată când un membru era arestat, alți doi se ridicau în spatele lui și îi preluau afacerile.

„Vizite” și rețineri și la Clanul Pietroi

În urmă cu 10 zile, trei persoane au fost arestate şi alte 10 vor fi propuse instanţei pentru arestare preventivă, în urma percheziţiilor desfăşurate de poliţiştii Capitalei la mai mulţi membri ai clanului lui Sile Pietroi, acuzaţi de furt din locuinţe.

„În urma activitățiilor desfășurate ieri (miercuri-n.r.) de polițiștii Capitalei ce au vizat persoane care ar fi săvârșit infracțiunile de furt din locuințe, precizăm că au fost reținute 13 persoane, față de trei dintre acestea a fost emis mandat de arestare, iar astăzi (joi-n.r.) 10 persoane vor fi prezentate magistraților cu propunere legală”, a venit reacția din partea Poliției Capitalei.

Poliţiştii Capitalei au indisponibilizat, miercuri, în urma percheziţiilor efectuate în Bucureşti şi Ilfov, două autoturisme şi au ridicat peste 14.000 de euro, 12.500 de lei, telefoane mobile, precum şi instrumente folosite de persoanele bănuite de mai multe infracţiuni de furt din locuinţă, informează Poliţia Capitalei.

Poliţiştii Serviciilor de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Capitalei au efectuat, miercuri, 14 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, în două cauze penale în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup organizat şi furt calificat, cu un prejudiciu de peste 20.000 de euro, potrivit Agerpres.

Cauzele penale se află sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.