În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
Costin-Florin Pâslaru, în calitate de deputat în cadrul Parlamentului României, a încheiat un contract civil şi ulterior a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă prin care fiul său a fost angajat, în perioada 2009-2012, în cadrul biroului său parlamentar, fiind remunerat din bugetul Camerei Deputaţilor. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

  • SECURITATEA în PARLAMENT Mandatul deputatului USL, Florin Pâslaru, contestat de ANI. Horia Georgescu: „A fost declarat incompatibil!” 

Costin-Florin Pâslaru a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr.18 GALAŢI, colegiul uninominal nr.6

  • ANI cere revocarea deputaților Andon și Pâslaru
  • PREMIERĂ ÎN JUSTIŢIE: Candidatura deputatului USL Florin Pâslaru, declarat incompatibil, a fost ANULATĂ de judecători!

Potrivit sesizării inspectorilor ANI, Florin Pâslaru (deputat PSD) a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Florin Alexandru Ioan Pâslaru, începând cu anul 2009 – prezent, în cadrul Biroului Parlamentar – Circumscripţia electorală nr. 18 Galaţi, încălcând, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Beneficiul patrimonial obţinut, începând cu anul 2009 – prezent, de către fiul domnului Florin-Costin Pâslaru, Florin Alexandru Ioan Pâslaru, a fost de 21.662 Lei (aproximativ 5.158 Euro).

  • NEPOTISM CÂT CASA POPORULUI. 15 foşti şi actuali parlamentari vor fi cercetaţi pentru conflict de interese