Deputatul PSD, Florin Pâslaru, trimis în judecată pentru conflict de interese. Acuzat că şi-a angajat fiul la cabinetul parlamentar!

Deputatul PSD, Florin Pâslaru, trimis în judecată pentru conflict de interese. Acuzat că şi-a angajat fiul la cabinetul parlamentar!

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a Costin-Florin Pâslaru sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: Costin-Florin Pâslaru, în calitate de deputat în cadrul Parlamentului României, a încheiat un contract civil şi ulterior a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă prin care fiul său a fost angajat, în perioada 2009-2012, în cadrul biroului său parlamentar, fiind remunerat din bugetul Camerei Deputaţilor. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

  • SECURITATEA în PARLAMENT Mandatul deputatului USL, Florin Pâslaru, contestat de ANI. Horia Georgescu: „A fost declarat incompatibil!” 

Costin-Florin Pâslaru a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr.18 GALAŢI, colegiul uninominal nr.6

  • ANI cere revocarea deputaților Andon și Pâslaru
  • PREMIERĂ ÎN JUSTIŢIE: Candidatura deputatului USL Florin Pâslaru, declarat incompatibil, a fost ANULATĂ de judecători!

Potrivit sesizării inspectorilor ANI, Florin Pâslaru (deputat PSD) a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Florin Alexandru Ioan Pâslaru, începând cu anul 2009 – prezent, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 18 Galaţi, încălcând, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Beneficiul patrimonial obţinut, începând cu anul 2009 - prezent, de către fiul domnului Florin-Costin Pâslaru, Florin Alexandru Ioan Pâslaru, a fost de 21.662 Lei (aproximativ 5.158 Euro).

Ne puteți urmări și pe Google News
  • NEPOTISM CÂT CASA POPORULUI. 15 foşti şi actuali parlamentari vor fi cercetaţi pentru conflict de interese