Procurorul de şedinţă le-a solicitat magistraţilor condamnarea deputatului la trei ani de închisoare cu executare şi confiscarea a 3.000 de lei şi a unei sticle de whisky, primită ca mită de Gheorghe Coman. Avocatul deputatului a cerut instanţei să ia în considerare că acesta şi-a recunoscut vina şi să-l condamne la închisoare cu suspendare.

  • OMUL LUI VOICULESCU, de râsul curcilor. Deputat, agramat, cerşetor, şpăgar. ”PROFESORUL” și-a ales un ȘEF PENIBIL și PENAL pentru filiala județeană

Judecătorii urmează să anunţe joi sentinţa.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus pe 16 ianuarie trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a deputatului Gheorghe Coman, fost preşedinte al PC Buzău.

  • ȘPAGĂ PENTRU PARTIDUL LUI FELIX. „Deputatul Auto", Gheorghe Coman, a fost prins la Urziceni cu ajutorul SRI. El a fost dus la Poliția Capitalei

Coman a fost deferit justiţiei pentru folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În rechizitoriu, procurorii au reţinut că, în perioada noiembrie – decembrie 2013, folosindu-se de influenţa conferită de funcţia de conducere deţinută în cadrul formaţiunii politice, inculpatul Coman i-a solicitat unui denunţător – în schimbul menţinerii acestuia în funcţia publică de director executiv adjunct al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău (care la nivel politic ,,ar reveni’ partidului respectiv), diverse servicii, precum şi remiterea unor foloase materiale necuvenite.

  • Ministrul Grapini, împreună cu deputatul Gheorghe Coman și alți parlamentari PC, acuză DNA că vânează politicieni

‘Concret, inculpatul Coman i-a pretins denunţătorului ca, în schimbul menţinerii acestuia în funcţia de director adjunct al DSVSA Buzău, să îl angajeze ca şef al Serviciului Economic şi Administrativ în cadrul instituţiei pe preşedintele executiv al organizaţiei judeţene Buzău a partidului din care face parte inculpatul. De asemenea, a pretins ca denunţătorul să intervină la o echipă de control constituită din angajaţi ai DSVSA Buzău, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza oraşului Nehoiu, judeţul Buzău, astfel încât să favorizeze o societate comercială verificată – administrată de un consilier al aceluiaşi partid’, arăta DNA într-un comunicat.

  • MITĂ PENTRU PARTIDUL LUI FELIX. Deputatul PC Gheorghe Coman, prins în flagrant când lua șpagă. Parlamentarul a fugit. S-a refugiat la amantă! DNA cere aviz pentru arestarea lui

Referitor la remiterea unor foloase materiale necuvenite, sursa citată menţiona că acestea constau în asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor întâlniri de lucru, în cadrul respectivei formaţiuni politice, ce urmau a fi organizate în municipiul Buzău de Gheorghe Coman. În acest context, între 12 – 18 decembrie 2013, inculpatul a primit de la denunţător o sticlă de whisky şi suma de 3.140 lei.

În 27 decembrie 2013, Camera Deputaţilor a încuviinţat arestarea preventivă a deputatului Coman şi la aceeaşi dată Serviciul Teritorial Ploieşti a propus Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală luarea acestei măsuri.

  • Deputaţii urmează să se pronunţe vineri asupra cererii de arestare preventivă a lui Gheorghe Coman

În 7 ianuarie 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de cinci judecători a dispus arestarea preventivă a parlamentarului pentru 30 zile. La instrumentarea acestui dosar procurorii au colaborat cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie şi au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Te-ar putea interesa și: