"Azi-noapte (n.r. – miercuri noapte) am ales să rămân unde protestez, am lucrat până târziu în biroul de la Comisia pentru românii de pretutindeni din Cameră şi am aţipit puţin pe fotoliu, în acelaşi birou. În general, cei care aleg să facă greva foamei nu părăsesc locul unde iniţiază protestul. Cum ar fi să mă duc la hotel sau acasă? Nu ar demonstra seriozitate faţă de protest. Cea mai mare problemă a fost că nu am putut să fac un duş şi cred că în curând trebuie să fac ceva în acest sens, nu mă simt nici eu tocmai comod", a declarat Aurelian Mihai pentru Agerpres.

El a adăugat că va rămâne şi joi în Parlament, nu înainte de se duce acasă să facă duş şi să-şi ia haine de schimb, şi că va profita de faptul că se află la birou pentru a lucra şi a studia legislaţia.

Deputatul neafiliat a anunţat miercuri în plenul Camerei Deputaţilor că intră în greva foamei. "Ceea ce m-a determinat să aleg această formă de protest are legătură cu pasivitatea statului român în relaţie cu cerinţele românilor din Diaspora, cu problemele pe care aceştia le au, situaţia taxelor extrem de ridicate pe care românii le plătesc atunci când se adresează consulatelor pe care România le are în străinătate, la modul deficitar în care consulatele noastre funcţionează, fie din lipsă de fonduri, fie din lipsă de personal, fie din lipsa modernizării acestor spaţii", a precizat acesta într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

Aurelian Mihai a mai declarat că în cursul zilei de joi va face adrese către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor şi Guvern în care va arăta care sunt problemele pe care le-a ridicat.