Evenimentul Zilei > Justitie > Deputatul „Berlusconi de Pitești” acuză DNA de comandă politică
Deputatul „Berlusconi de Pitești” acuză DNA de comandă politică

Deputatul „Berlusconi de Pitești” acuză DNA de comandă politică

Un parlamentar PSD din Argeş vrea să fi e şi el încoronat "Rege al Asfaltului". Procurorii DNA cercetează afacerile firmei controlate de deputatul Cătălin Rădulescu. Firma acestuia, Concordia Con.Strade, a încheiat, în ultimii trei ani, nouă contracte publice de 11,4 milioane de euro.

Deputatul PSD de Argeş, Cătălin Rădulescu (52 de ani), cel care era indignat de "corupţii din opoziţie, din propriul partid sau USL", are probleme cu DNA. Procurorii au percheziţionat ieri sediul firmei de construcţii la care este acţionar majoritar, Concordia Con.Strade din Piteşti. De la societate au fost ridicate mai multe documente care au legătură cu licitaţii publice pentru asfaltări.
Parlamentarul afacerist
DNA a anunţat că este vorba de o anchetă privind efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, de către o persoană cu o funcţie de demnitate publică. Potrivit unor surse judiciare, în momentul în care a fost ales, Rădulescu şi-ar fi dat demisia din funcţia de director general al Concordia Con.Strade, dar în realitate el ar fi continuat să conducă firma.
În acte, societatea este administrată în prezent de fratele parlamentarului, Corneliu Rădulescu. Acesta a declarat, ieri, că le va pune la dispoziţie anchetatorilor tot ceea ce vor solicita, pentru că nici el, nici fratele său nu au nimic de ascuns. "Am avut şi contracte de asfaltări cu statul, dar în niciun caz nu sunt regele asfaltului, să ştiţi. Am avut contracte micuţe", a declarat fratele parlamentarului PSD. El a adăugat că, în opinia sa, este vorba de un dosar politic.
Rădulescu este asociat la Concordia Con.Strade SRL, având 73.500 de părţi sociale în valoare de 735.000 de lei. Societatea a încheiet, în ultimii trei ani, nouă contracte cu instituţii publice sau primării. Valoarea totală a acestor contracte a fost de 51,7 de milioane de lei, aproximativ 11,4 milioane de euro. Astfel de contracte au fost încheiate cu Primăria Sectorului 5 (5,2 milioane de lei), Primăria Mioveni (11 milioane de lei) sau alte primării din judeţul Argeş.
Reconstrucţia DN 2A
Cele mai bănoase au fost încheiate cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA- Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa. Este vorba de două contracte de aproximativ 17 milioane de lei, la care Concordia Con.Strade SRL era asociat cu 35% şi 43%. Obiectul contractelor, încheiate în decembrie 2011 şi decembrie 2012: consolidarare sistem rutier, reconstrucţie pod, consolidări maluri DN 2A.
"Luptător cu merite"
Cătălin Rădulescu, alintat depresa argeşeană "Berlusconi de Piteşti, a declarat, ieri, că acest dosar ar fi o comandă politică. El este "Luptător cu merite deosebite în Revoluţia română din decembrie 1989" şi Cavaler al Ordinului Sfântului Ioan din Ierusalim al cavalerilor de Malta. Deputatul Cătălin Rădulescu posta în urmă cu o lună pe internet un mesaj împotriva corupţilor din partide, în care spunea că vrea "un Argeş cu poliţie necoruptă, cu un DNA corect". În 2012, o tânără a făcut plângere împotriva sa pentru viol şi perversiuni sexuale, dar acuzaţiile nu au fost dovedite.
„Probabil aşa au învăţat unii şi alţii, că o competiţie politică înseamnă răzbunare, înseamnă acţiuni de genul ăsta, să trimiţi DNA-ul la companii să verifi ce lucrări şi chestiuni de genul ăsta.”
CĂTĂLIN RĂDULESCU, deputat PSD

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: