Evenimentul Zilei > Politica > Deputații decid mâine în legătură cu cererea de arestare a Elenei Udrea
Deputații decid mâine în legătură cu cererea de arestare a Elenei Udrea

Deputații decid mâine în legătură cu cererea de arestare a Elenei Udrea

Plenul Camerei Deputaţilor dezbate şi votează mâine, începând cu ora 16,00, cererile DNA pe numele Elenei Udrea, de încuviinţare a urmăririi penale şi de încuviinţare a arestării preventive în dosarul Gala Bute.

Deputatul Elena Udrea a anunţat că vrea să fie prezentă la şedinţă pentru a-şi spune punctul de vedere cu privire la acuzaţiile care i se aduc, iar conducerea Camerei Deputaţilor a trimis o scrisoare ministrului de Interne Gabriel Oprea pentru a-l informa despre acest lucru şi pentru ca ministerul să dispună măsurile necesare unei astfel de deplasări.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat miercuri cele două cereri pe numele Elenei Udrea de urmărire penală şi arestare preventivă pentru săvârşirea de noi infracţiuni în dosarul Gala Bute. Decizia finală va fi luată însă de plenul Camerei, iar votul va fi secret cu bile şi se va da fiecare cerere în parte.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis sâmbătă cererea Elenei Udrea de a fi prezentă luni în plenul Camerei Deputaţilor.  "S-a admis cererea pe care am formulat-o de a fi prezentă în faţa plenului Camerei Deputaţilor, ca urmare luni mă voi prezenta pentru a îmi spune punctul de vedere. Situaţia este excepţională în continuare, sunt la a şaptea sau a opta cerere formulată în două săptămâni de către procurorii DNA împotriva mea", a declarat Udrea, la ieşire de la Înalta Curte.

Aceasta se află din 17 februarie în arest la domiciliu, măsură dispusă în dosarul "Microsoft" şi care a înlocuit arestarea preventivă obţinută iniţial de procurori.